twee akten als bijlage bij de akte van splitsing.

  • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op april 9, 20187:32 pm door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #7001
    gertrees
    Deelnemer

      goedemiddag.

      Uw forum heb ik recent ontdekt en wil graag uw mening over een paar voor mij onbegrijpelijke zaken.

      Ik ben sinds anderhalf jaar de eigenaar van een appartement. Helemaal naar mijn zin.

      Naast de akte van splitsing hebben we een akte van tuinonderhoud en een overeenkomst uitweg/parkeerterrein.

      De appartementen zijn verkocht in 1996 maar de tuin is eigendom gebleven van een BV die ook de bouw heeft gerealiseerd. Tot 2005 is er onenigheid geweest over de vereiste vergoeding voor het onderhoud dat door de bewoners betaald moest worden. Mediation heeft geen oplossing geboden dus is er een bindend advies gekomen van een notaris, en dat is opgenomen in de akte van tuinonderhoud. wij betalen 33/38 van alle onderhoudskosten, dat is ruim 86%, en het is verboden ons in de tuin te begeven. Ook hebben wij voor dit geld geen medezeggenschap over de indeling en planten die erin staan.

      Dit lijkt mij een onredelijke voorwaarde en het deel van het bedrag is volgens mij onredelijk hoog.

      De akte van overpad is de tweede akte bij de akte van splitsing. onderhoudskosten zijn voor 70% voor de rekening van de bewoners. De parkeerplaatsen zijn beperkt en mogen eigenlijk alleen maar met toestemming van de BV, de directeur in persoon, gebruikt worden. Hij heeft het recht deze toestemming te weigeren ,staat in de akte, en zoals hij onlangs  tegen een bewoner zei, die caravan mag daar niet meer staan voor de vakantie. Voorheen heeft hij geprobeerd parkeergeld te heffen van onze gasten.

      Deze akten zijn een overeenkomst tussen de BV, zijn rechtsopvolger en de VvE. Nu heeft hij de BV geliquideerd zijn we achter gekomen, Hij stuurt evenwel facturen op naam van de BV. Mij lijkt dat onmogelijk. De rechtsopvolger zou tenminste bij ons bekend moeten zijn neem ik aan.

      Ik heb drie concrete vragen.

      * zijn de voorwaarden betreffende het tuinonderhoud billik of kunnen we deze aanvechten?

      * Kan hij ons het parkeren van auto’ etc, die normale tijd geparkeerd staan verbieden?

      * Als de BV waarmee wij een contract hebben niet concreet wordt vervangen door een ander rechtspersoon is dat een reden dat wij het contract kunnen openbreken?

      Het is een lang verhaal, hoop wel dat het duidelijk is

      Dank voor uw aandacht

      Trees Middelkoop

      #7005
      William
      Deelnemer

        Goedemiddag Trees,
        Dat is een gecompliceerd verhaal. Een poging om je vragen te beantwoorden;
        1; Alle voorwaarden zijn in theorie aan te vechten, maar gelijk krijgen is iets anders. Hier ga je ook geen sluitend antwoord op krijgen. Jij/jullie zullen zelf moeten beslissen of het risico de moeite zou kunnen lonen.
        2; Onmogelijk te zeggen zonder alle onderhavige stukken te kennen. Aangezien je die hier niet kwijt kunt, en het feit dat dit een forum is waarin je slechts goedbedoeld advies van vrijwilligers kunt krijgen, zou ik adviseren het hier met een jurist over te hebben.
        3; Dat denk ik niet. Heb ik gelijk als ik vermoed dat het niet om overeenkomsten gaat, maar om erfdienstbaarheden die zowel in de koopakte van de percelen staat, als in de splitsingsakte van de VvE?

        #7006
        gertrees
        Deelnemer

          Dank je wel voor je reactie
          Alles draait om de twee overeenkomsten met de BV. We voelen ons erg benadeeld door deze overeenkomsten. Wurgcontracten denk ik.
           
           

        3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.