Uit VVE stappen

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #3324
  Eppo
  Deelnemer

   Goedendag,

   Wij zijn op dit moment druk bezig met de aankoop van onze nieuwe woning. Onze woning zit gesitueerd in een oud portiekflat en wordt voorzien van een VvE. Nu is de situatie zo dat wij meerdere appartementen samenvoegen tot 1 woning en dat we een huis krijgen dat vanaf de grond tot aan het dak van ons is. Daarnaast hebben we ook een eigen ingang en hebben we eigenlijk geen belang in het gemeenschappelijk deel van de flat,

   zie ook deze afbeelding voor wat meer duidelijkheid:
   Situatie

   Nu hebben we de volgende vragen:

   • Is het mogelijk om ons gedeelte van de portiekflat buiten de VvE te zetten en dat het wordt gezien als een normaal (rijtjes) huis?
   • Zo ja, welke stappen moeten we hier voornemen of wie kan ons hier mee helpen?

    

    

   Alvast bedankt!

   • Dit onderwerp is gewijzigd 3 maanden, 4 weken geleden door .
   #3327
   William
   Deelnemer

    Goedemorgen Eppo,
    Met alle respect, maar je hebt kennelijk geen flauw benul van het appartementsrecht. Heb je toestemming om de door jouw genoemde wijzigingen door te voeren? Zo niet, dan lijken me de genoemde plannen schier onmogelijk.

    #3328
    Bob
    Deelnemer

     Hi William,
     Ter informatie;
     https://www.vvebelang.nl/forum/thread/uit-de-vve-stappen/1108/
     Vriendelijke groet, Bob

     #3329
     Carla
     Deelnemer

      Beste Eppo,
      Je maakt een denkfout. Je bent niet bezig om je eigen huis te kopen maar je bent bezig om drie losse appartementsrechten te kopen. ( alwaar je grootse plannen mee hebt. )
      Hoe dan ook zal je gebonden zijn én blijven aan de VvE.
      Ik wil je adviseren om, voordat je onbezonnen stappen neemt, héél goed kennis te nemen van het nu geldende Modelreglement en de Splitsingsakte.
      Met  vriendelijke groet,
      Carla.

      #3330
      Eppo
      Deelnemer

       Bedankt voor de reacties. Het klopt helemaal William, ik heb geen flauw benul van appartementsrecht, vandaar dat ik ook informatie aan het inwinnen ben. De wijziging mogen we in ieder geval doorvoeren, dus dat is geen probleem.
       Omtrent het Modelreglement en de Splitsingsakte, ik ga dat nog eens goed doornemen. Daarnaast laat ik mij ook nog even goed voorlichten door een notaris om te kijken wat wel en wat niet mogelijk is (die tip kreeg ik van Paul van het forum van vvebelang, waar ik de vraag ook had gesteld.)

       #3331
       William
       Deelnemer

        Goedemorgen Eppo,
        Ik denk dat het vrijwel onmogelijk is om jouw toekomstige gedeelte ‘uit de VvE te halen’. Uiteindelijk wegen de kosten ook niet op tegen de baten. Vergeet niet dat een VvE ook voordelen met zich mee brengt.
        Verder schrijf je toestemming te hebben voor de wijzigingen. Ik ben heel erg benieuwd om welke wijzigingen het gaat en van wie je toestemming hebt gekregen. Wijzigingen aan gemeenschappelijke gedeelten kunnen alleen worden toegestaan door de vergadering van de VvE, waar je denk ik nog niet aanwezig bent geweest.
         
         

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.