Uitbouw regelen met VVE

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #35247
  Marielle
  Deelnemer

   Beste allen,

   Onze vve heeft 2 beneden woningen met daarop nog 3 verdiepingen. Beide benedenwoningen willen uitbouwen en hebben de vve daarin vanaf begin meegenomen via vergaderingen etc.

   De uitbouw staat constructief los van het bestaande gebouw, wel wordt het 1 geheel met de beneden woningen.

   Nu krijgen we verschillende adviezen voor de keuzen voor een splitsingsactie of een kettingbeding. In het geval van splitsingsakte betalen wij zelf kosten voor splitsing, en een verhoogde vve bijdrage. In geval van kettingbeding betalen wij zelf onderhoud van de uitbouw maar zijn er wellicht andere uitdagingen bij verkoop.

   Wat zou u adviseren en wat zijn de voor en nadelen van beide?

   #13425
   Bob
   Deelnemer

    Zonder uitgebreide kennis van de huidige splitsing en de situatie ter plaatse lijkt het me ondoenlijk om tot een goed sluitend advies te komen. Hierover is een boek te schrijven (vandaar misschien dat de reacties hier niet snel op gang komen 😉 ).
    Laat ik voorop stellen dat beide wegen naar Rome kunnen leiden. In theorie zijn beide opties mogelijk.
    Bij keuze voor een gebruiksovereenkomst met kettingbeding (vergeet vooral de boetebepaling niet) geldt in ieder geval het volgende.
    Er zijn heel veel zaken te regelen in een gebruiksovereenkomst. Zeker voor deze zaak zou ik adviseren om een deskundige te raadplegen, want het is zeker meer dan op schrift onderling wat afspraakjes maken. Het succes hangt af van de inhoud en kwaliteit van genoemde gebruiksovereenkomst. Verder blijft de huidige AvS met bijbehorende splitsingstekening in de openbare registers ongewijzigd bestaan. De situatie ter plaatse is hiermee niet meer volledig in dekking met de AvS.
    Het wijzigen van de AvS is wat mij betreft de koninklijke route. De nieuwe akte staat in de openbare registers en is volledig in lijn met de situatie ter plaatse. Het kost tijd en geld, maar het is wat mij betreft die investering zeker waard.
    Tevens biedt deze optie goede kansen. Denk bijvoorbeeld aan het in een klap regelen van eventuele andere al bestaande afwijkingen ten opzichte van de huidige AvS. Ik heb geen idee hoe oud jullie AvS is, maar je zou er voor kunnen kiezen om meteen ook grondig te werk te gaan door aansluiting te maken met MR2017. Verder kan ook VvE-breed worden nagedacht over bijvoorbeeld breukdelen en stemverhouding.
    Je roert een onderwerp aan met talloze gezichten, alsook met vele kansen maar ook bedreigingen.
    Heb je zelf al een voorkeur voor één van de opties?

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.