Uitgaven voor wateronthardingsinstallatie t.l.v. reservefonds

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #484
    Anoniem
    Deelnemer

      Enkele leden van onze VvE hebben het idee opgevat om een wateronthardingsinstallatie aan te schaffen, echter, ze zijn door de leverancier opmerkzaam gemaakt op het feit dat een gemeenschappelijke installatie voor 7.000 geplaatst kan worden, terwijl de installatie aangebracht in het privé-gedeelte een bijdrage vraagt van 1.500 euro.
      De leden hebben het bestuur medegedeeld een voorstel in te zullen dienen om in de gemeenschappelijke ruimte een installatie te laten plaatsen en de kosten van aanschaf en installatie uit het reservefonds te dekken.
      De watermij. heeft, gevraagd naar de voorwaarden waaronder een dergelijke waterbewerkingsinstallatie mag worden geplaatst vooral gewezen op het gegeven dat ALLE bewoners moeten instemmen met plaatsing aangezien er geen uitzondering wordt gemaakt voor de individuele eigenaars.

      Vraag:
      Is het bestuur gerechtigd om dit voorstel niet in behandeling te nemen op grond van :
      a. het feit dat het reservefonds op wettelijke basis is gestoeld en de uitgaven uit het fonds slechts bestemd zijn voor het in de het MJOP opgenomen groot onderhoud ?
      b. het feit dat een dergelijke installatie de garantievoorwaarden en de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het geleverde drinkwater bij het bestuur van de VvE legt, en niet langer bij de drinkwatermij ?

      • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .
      • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .
      #496
      Colin
      Deelnemer

        Binnen een VvE hebben de leden het recht om welk onderwerp dan ook te agenderen voor een ledenvergadering. De aanschaf en installatie van een wateronthardingssysteem kan worden gedekt uit het reservefonds, ook al betreft het geen groot onderhoud. Het fonds heeft weliswaar een wettelijke basis, maar er is niet dwingend voorgeschreven waar dit geld aan besteed moet worden. Het blijft altijd geld van de VvE, waarover de leden zelf kunnen beslissen.
        Dat het geen groot onderhoud is, kan voor een individuele eigenaar natuurlijk wel een argument zijn om in de vergadering tegen het voorstel te stemmen.
        Wat betreft de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het drinkwater. Het water gaat vanuit het net door een installatie van de VvE. Het ligt dus voor de hand dat de VvE een onderhoudscontract voor de installatie afsluit om een goede werking van het systeem te garanderen. Ik zie hierin verder geen netelige kwesties opdoemen met gevolgen voor de aansprakelijkheid van het bestuur.

      2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.