uitgestelde ALV

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #12765
  Jock
  Deelnemer

   Hoi allen,

   De geplande ALV van mei jl is niet doorgegaan vanwege corona. Deze staat nu gepland voor 4 november. Volgens mij is dit te laat, maar een jurist van een rechtsbijstandsverzekering beweert dat de overheid in de loop van het jaar extra regelgeving heeft ingevoerd om een ALV geldig en langdurig uit te stellen. Ik kan daar op internet echt niks over vinden, behalve een oud bericht uit april dat de deadline van eind juni voor het houden van een ALV blijft staan maar dat elke VvE wel online mag vergaderen, ook als níet in de statuten staat.

   Wie weet hoe dit op dit moment geregeld is, en waar kan ik dat terug vinden?

   Dank!

   #12766
   Rob
   Deelnemer

    Citaat uit dit artikel op vverecht.nl
    “Vergaderen binnen een VvE tijdens de coronacrisis is moeizaam. De vraag is of dit erg is. Er zijn immers statutair geen sancties verbonden aan het later vergaderen (lees: niet binnen een half jaar na boekjaar) en bovendien lopen de betalingsverplichtingen voor de gemeenschappelijke schulden en kosten gewoon door….
    …. Wij kunnen hierbij niet teveel benadrukken dat begrip voor elkaar en voor de situatie voorop moet staan. Wij wensen iedereen gezondheid en wijsheid toe in deze lastige periode.”

    #12773
    Jock
    Deelnemer

     Ik ben er al achter gekomen. Voor wie het interesseert : volgens een ‘noodwet’ is een vergadering tot en met 31 december wettelijk op tijd.

     #12979
     Verbazing
     Deelnemer

      Citaat uit dit artikel op vverecht.nl “Vergaderen binnen een VvE tijdens de coronacrisis is moeizaam. De vraag is of dit erg is. Er zijn immers statutair geen sancties verbonden aan het later vergaderen (lees: niet binnen een half jaar na boekjaar) en bovendien lopen de betalingsverplichtingen voor de gemeenschappelijke schulden en kosten gewoon door…. …. Wij kunnen hierbij niet teveel benadrukken dat begrip voor elkaar en voor de situatie voorop moet staan. Wij wensen iedereen gezondheid en wijsheid toe in deze lastige periode.”

       
      Aanvulling van mijn kant: onze VvE vergadert volgende week met alleen volmachten; dus niet digitaal. Er wordt alleen over begroting en financieel jaarverslag gestemd bij volmacht. Geen hoor en wederhoor.
      Volgens het aangehaalde artikel van VvERecht is dit niet toegestaan.
      Er zijn twee bewoners die een agendapunt hebben aangedragen dat niet kan wachten tot komend voorjaar april/mei. Wat is hun recht als het gaat om het behandelen hiervan?

      #12981
      DikOz
      Deelnemer

       Ik betwijfel of een bestuur een gewone ALV kan organiseren waarbij leden de toegang tot die ALV ontzegd wordt (weet bijna zeker dat het niet kan).
       Ik weet wel dat de Corona spoedwet het bestuur opdraagt te besluiten dat leden fysieke toegang tot de ALV ontzegt wordt, maar dan vervolgens een aantal eisen stelt voor het ‘houden’ van een elektronische ALV.
       Dat meenemend, is het niet toegestaan een gewone ALV met alleen volmachten te houden met dus een verbod op fysieke  deelname.

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.