vergadering; wie is verantwoordelijk voor inhoud agenda

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #7900

  In het modelreglement staat in art 45.3

  Vergaderingen worden voorts gehouden zo dikwijls het bestuur, de raad van commissarissen of de voorzitter zulks nodig acht, alsmede indien een aantal eigenaars dat tenminste tien procent van het aantal stemmen kan uitbrengen zulks schriftelijk verzoekt aan het bestuur.

  Niet goed duidelijk is wie vervolgens verantwoordelijk is voor de tijdige en correcte oproeping ter vergadering en wie verantwoordelijk is voor de inhoud van de agenda. Uit het feit dat elke eigenaar bevoegd is tot 7 dagen voor de vergadering onderwerpen op de agenda te plaatsen en dat moet kenbaar maken aan het bestuur, zou je kunnen afleiden dat het bestuur in alle gevallen verantwoordelijk is voor de inhoud van de (tijdig) te verstrekken agenda. Artikel 45.8 van het reglement is daar niet duidelijk over. Wie weet hoe dat zit ? Alvast bedankt voor je reactie.

  • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .
  #7901
  William
  Deelnemer

   Enige goede antwoord; Het bestuur.

   #7902
   Bob
   Deelnemer

    Niet goed duidelijk is wie vervolgens verantwoordelijk is voor de tijdige en correcte oproeping ter vergadering en wie verantwoordelijk is voor de inhoud van de agenda.

    Hi Pierre,
    Niet slechts het bestuur is bevoegd om vergaderingen uit te schrijven.
    Mijn antwoord luidt: degene(n) die de vergadering uitschrijft(uitschrijven) zijn verantwoordelijk voor het hanteren van alle normen uit het MR, en tevens voor de agenda.
    Na weigering van bestuur om een vergadering te organiseren op verzoek van voldoende eigenaars kan dat ook de groep eigenaars zijn. Wanneer die groep na weigering van het bestuur zelf en bevoegd een vergadering uitschrijft kun je de genoemde verantwoordelijkheden niet met droge ogen aan het bestuur toedichten.
    Met vriendelijke groet, Bob

    #7903
    William
    Deelnemer

     Dat ben je al een paar stappen verder Bob :). In eerste instantie is het bestuur verantwoordelijk, ook als zij een vergadering op verzoek van een aantal leden uit moeten roepen.
     Als daar geen gehoor aan wordt gegeven, is het een ander verhaal.

     #7904
     Bob
     Deelnemer

      Hi William,
      Neen, alleen maar in dat specifieke geval (voorbeeld).
      Merk op dat bijvoorbeeld ook de Voorzitter van de Vergadering alleen en zelfstandig bevoegd is om vergaderingen uit te schrijven, ook buiten het bestuur om.
      In dat geval gelden alle regeltjes voor de VvdV, en weer niet voor het bestuur.
      Ik blijf het daarom oneens met jouw enige juiste antwoord zoals je het zelf noemt.  😉
      Met vriendelijke groet, Bob

      #8430

      Het bestuur is inderdaad verantwoordelijk voor de agenda. Maar als ex voorzitter constateer ik dat de zojuist binnengekomen agenda voor de komende ALV (Extra (Buitengewone) ledenvergadering (30-10-2018!)genoemd niet correct is. Mijn aftreden is niet in de agenda meegenomen, tevens geen agendapunt dat de 2 overige bestuursleden ook zullen aftreden. Geen agendapunt mbt benoeming kascontrole (waar ik mij wel voor heb aangemeld). Een kandidaat bestuursleden: 4 individuele leden en een team bestuursleden (7 mensen waarvan de kwaliteiten zeer dubieus zijn).
      Tevens zijn de besluiten genomen in de vorige ALV (ondanks mijn aandringen) tot op heden niet uitgevoerd.In het MR 1992 staat niets vermeld!
      1e VRAAG: Moeten de ontbrekende agendapunten worden toegevoegd?
      2e VRAAG: Mag een kandidaatsbestuur als team worden gekozen?

      #8443
      Carla
      Deelnemer

       Beste betrokken bewoner,
       Met betrekking tot je eerste vraag het volgende: uit hetgeen je schrijft valt niet op te maken waarom er een extra ledenvergadering gepland is. Het zou zomaar kunnen dat de agenda uitsluitend datgene noemt waarvoor die extra vergadering uitgeschreven is en het bestuur meent dat de overige onderwerpen aan bod komen bij de volgende reguliere vergadering. Maar dat is gissen wat mij betreft.
       Zo er op de agenda voor deze extra vergadering de benoeming van de nieuwe bestuursleden vermeld staat, dan dient, vanzelfsprekend, wel het ontslag van de zittende bestuursleden ook op de agenda staan. Dit gaat eraan vooraf.
       Met betrekking tot je tweede vraag…..kandidaten voor een bestuur dienen per persoon gekozen ( of niet ) te worden. Je kan m.i. de leden niet voor het blok zetten om ze als team te kiezen. Daar beknot je m.i. de vrijheid van keuze mee.
       Met vriendelijke groet, Carla

      7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.