Verhoging bijdrage met terugwerkende kracht

Tags: 

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #38660
  U10Boss
  Deelnemer

   Er is bij ons een verhoging van de bijdrage met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2022. Echter is het zo dat wij sinds november eigenaar zijn van de woning.
   Nu is de vraag of wij verplicht zijn om over de gehele periode het terugwerkende bedrag moeten betalen of alleen van de maanden november en december?
   In mijn ogen is het een beetje raar om te moeten betalen voor de periode dat wij geen eigenaar waren.

   #38663
   Rene
   Deelnemer

    Ik neem aan dat het boekjaar van juli t/m juni loopt. De ALV wordt over het algemeen na het afsluiten van het boekjaar wanneer de cijfers compleet zijn gehouden. Het nieuwe boekjaar is dan al begonnen, maar de servicekosten moeten nog worden vastgesteld.

    Dus het is altijd “te laat” en zal dus vrijwel altijd met terugwerkende kracht worden vastgesteld. Ik denk heel strikt genomen had de notaris bij de overdracht hier rekening mee kunnnen houden. En de VVE had moeten aangeven dat er mogelijk nog een vordering zou kunnen ontstaan voor de servicekosten over de periode juli t/m oktober.

    In dit geval denk ik dat de VVE de vordering bij de voorgaande bewoner dient neer te leggen. Maar de nieuwe bewoner is éénvoudiger te vinden dan de vorige, dus kiest men de makkelijke weg in deze.

    Over hoeveel verhoging hebben we het?

    #38666
    U10Boss
    Deelnemer

     Klopt, het boekjaar loopt van juli t/m juni. De verhoging is 27 euro (ong 22%), dus op basis van de 4 overige maanden 108 euro naast de maanden november en december.

     Zat er inderdaad over na te denken waarom dit niet bij de notaris naar voren is gekomen. Want daar is de maand november wel verrekend in de kosten omdat wij 2 november de overdracht hadden en de service kosten voor november al betaald waren door de vorige eigenaar.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.