verhoging kosten vve

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #9887
  Anoniem
  Deelnemer

   Beste alle

   Wij zijn Vereniging van eigenaren van een recreatie park waar ook omgeving recht vergunning op zit voor sommige chalets.

   17 april is er weer een leden vergadering waarin is aangekondigd dat er een verhoging komt van 15 euro per maand .

   nu betalen wij 60 euro per maand.

   Onze infra structuur is van 2005 maar door een splitsing`s akte welke niet bij aankoop chalet kenbaar is gemaakt, betalen wij mee aan de nalatig onderhoud van park in, wij zijn park 2.

   dit omdat via een gedeelte van park 1 onze riool/elektra kabel  en water aansluiting loopt.

   een aftakking halve wegen dus t splitsing naar mijn mening zouden wij alleen voor of tot deze splitsing mee moeten betalen omdat alles wat achter de aansluitingen zit wij geen gebruik van maken!

   klopt mijn visie ?

   Punt 2 de verhoging.

   in de vergadering word de verhoging besproken en mits meerderheid aanwezig  gestemd,

   nu is de begroting van 2017 en 2018 niet getekend door kas commissie ,dan vraag ik mij af of dit wel mag ? er is ook geen begroting ter inzage nog van 2017 en 2018.

   mag de vergadering dan wel plaatsvinden?

   Punt 3

   het bestuur wil een regel invoeren dat ook wanneer er te weinig eigenaren aanwezig zijn op vergadering toch alles te bespreken en de stam van de aanwezige noteren  en dan in de tweede vergadering  deze stemmen te laten gelden aangevuld met de dan aanwezige stemmen minus de stemmen van eigenaren welke deze al hadden afgegeven

   tevens wil men stemmen via e mail vergaren!! omdat sommige eigenaren het vertikken om op vergaderingen te komen opdagen deze verhuren hun chalet meestal en wonen ergens anders.

   sorry dat het meerdere vragen zijn ,maar het geeft dan wel duidelijkheid wat wel en niet kan en mag .

    

   groetjes jaapos

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .
   #9890
   DikOz
   Deelnemer

    Misschien kan je het bericht nog een keer verbeterd plaatsen?
    Het is voor mij iets te cryptisch, wat bedoel je bijvoorbeeld met de zin:  “in de vergadering word de verhoging besproken en mist meerderheid aanwezig  gestemd”
    Wat betreft
    nu is de begroting van 2017 en 2018 niet getekend door kas commissie ,dan vraag ik mij af of dit wel mag ? er is ook geen begroting ter inzage nog van 2017 en 2018.”
    De kascommissie tekent de begroting niet. Los van wie tekent wat, ik neem aan dat je de exploitatie rekening bedoeld: een overzicht van dat wat gerealiseerd is van de begroting 2017 en 2018. De kascommissie ondertekent alleen haar advies aan de ALV over de jaarrekening (exploitatierekening en balans, soms begroting 2019). Meestal is het advies  het bestuur decharge te verlenen.
    Begrijp ik dat jullie nu de 2 exploitatie rekeningen met 2 balansen van 2 jaren op de ALV van 2019 willen behandelen?

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.