Verkoop van appartement.

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #3540
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  De potentiële koper van ons appartement heeft een bouwkundige ingehuurd om de technische staat van ons appartement in een inspectierapport op papier te krijgen, niets mis mee, prima handeling.

  In hoeverre kan echter deze inspectie gaan, mag alleen het appartement worden geïnspecteerd of mag ook het onderhoud van het hele gebouw er bij betrokken worden. De financiële middelen van de VvE zijn goed, maar er is besloten om diverse onderhoudsplannen door te schuiven tot één groot plan. De koper heeft alle stukken van de VvE in handen.

  #3541
  William
  Deelnemer

  Wat is er mis met een grondige inspectie, als de koper de kosten hiervan voor zijn rekening neemt?

  #3542
  Huismeester
  Deelnemer

  Beste William,
  Zoals ikzelf al aangaf is daar niets mis mee, dat was mijn vraag ook niet. Mijn vraag luidde, wordt alleen het appartement, dus het appartementsrecht geïnspecteerd, of de totale VVE erbij betrokken, in principe is dit allemaal al aangegeven in het MJOP wat de koper in zijn bezit heeft. Ik kan namelijk niets vinden over appartement, wel over koopwoningen.

  #3543
  William
  Deelnemer

  Aha ok, de enige die daar het antwoord op weet is de betreffende bouwkundige. Ik neem aan dat deze opdracht heeft het appartement te inspecteren en niet het hele gebouw.
   

  #3552
  Bob
  Deelnemer

  Hi huismeester,
  De bouwkundige kan en mag inspecteren wat hij of zij maar wil, ook het hele gebouw. De bouwkundige heeft echter geen recht om andere privé-gedeelten te betreden. De algemene ruimten zijn voor ieder vrij toegankelijk, en ik kan me heel goed voorstellen dat de kopers een goed beeld willen hebben van de staat van het hele gemeenschappelijke eigendom. Dus niet alleen de krimpscheurtjes in jouw stucwerk, maar bijvoorbeeld ook de fundering en kruipruimte, naast bijvoorbeeld het dak en het voegwerk in de gevels.
  Vriendelijke groet, Bob

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.