Verlichting portiek: VVE of alleen bewoners portiek

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #4084
  Lennard
  Deelnemer

   Onze VVE telt drie appartementen boven elkaar, waarvan de bovenste twee via een open portiek te bereiken zijn. Via dit portiek kunnen ook de buren van de andere VVE de bovenste twee appartementen bereiken.

    

   In de splitsingsakte van onze VVE staat dat de kosten voor de verlichting van gemeenschappelijke ruimten voor rekening van de VVE is, waaronder een gang, trappenhuis etc. Volgens de splitsingsakte zijn ‘gemeenschappelijke ruimten’ ruimten die niet voor afzonderlijk gebruik zijn bestemd. Verder stelt de splitsingsakte dat elke eigenaar voor 1/3e deel bijdraagt aan alle kosten die voor rekening zijn van de VVE.

    

   In de praktijk betalen alleen de eigenaren van de bovenste twee appartementen voor de verplichting in het portiek (bovenop het maandbedrag). De eigenaar van de onderste woning betaalt niet mee, want hij ‘maakt geen gebruik van het portiek’. Zo loopt het nu in ieder geval drie jaar.

    

   Nu mijn vragen: dienen alle drie de eigenaren 1/3e deel mee te betalen aan de verlichting in het portiek (via de VVE en daarbij niet bovenop het maandbedrag), ook al maakt 1 eigenaar daar geen gebruik van? Hoe nu verder?

   #4085
   William
   Deelnemer

    Hoi Lennard,
    De splitsingsakte is áltijd leidend in deze, ongeacht of een eigenaar ergens wel of niet van gebruik maakt.
    Zoals ik het lees in de door jou aangeleverde quotes, dienen de kosten voor de verlichting gewoon opgenomen worden in de reguliere begroting, die vervolgens de bijdrage per eigenaar bepaalt. Dus ja, via de VvE en niet een aparte bijdrage voor twee eigenaren bovenop het reguliere maandbedrag.

    #4177
    Lennard
    Deelnemer

     Dank je William voor je advies. De Splitsingsakte is dus altijd leidend. Bij de VVE breng ik het onder de aandacht.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.