Verplicht lidmaatschap van de VVE

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 14, 20164:34 pm door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #2806
  Dave
  Deelnemer

   Eén van de leden van onze VVE heeft aangegeven geen lid meer te willen zijn van de VVE. Nu is ons complex dusdanig ingedeeld dat dit op zich praktisch best mogelijk zou zijn, ware het niet dat er nogal wat formele bezwaren zijn.

   Uit onderzoek is gebleken dat onderstaande tekst is opgenomen in onze splitsingsakte:

   “Alle eigenaren van de vorenbedoelde appartementen, met uitzondering van de eigenaren van de appartementen met de indices 1, 2, 4, 9, 10, 12 en 20 (bouwnummers l, 2, 4 , 7 , 8, 10 en 18) zijn verplicht lid te worden van de vereniging als bedoeld in artikel 5 van voormelde Algemene Akte.”

   Zou dit kunnen betekenen dat een aantal eigenaren formeel geen lid zouden hoeven zijn van de VVE? Tot nu toe zijn alle eigenaren van het complex al jaren lid

   Ik kan me niet indenken waarom een dergelijke formulering in de splitsingsakte zou zijn opgenomen. Of begrijp ik dit artikel niet goed?

   Alvast dank voor de reactie(s).

    

    

    

   #2808
   Bob
   Deelnemer

    Hi Dave,
    Naar mijn idee mis ik nog wat relevante informatie. Mag ik uit jouw verhaal de conclusie trekken dat je lid bent van een VvE, en dat je daarnaast ook nog eens lid bent van een VVE als in de door jou genoemde Algemene Akte.
    Woon je op een park met gemeenschappelijke voorzieningen? Het kan best zo zijn dat van die VVE niet alle appartementsgerechtigden verplicht lid zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat zij, louter omdat zij geen lid hoeven zijn, per definitie ook niet zouden meebetalen.
    Er ontbreekt voor een onderbouwde reactie nog teveel informatie. Mijns inziens zou je alle aktes en tekeningen nog eens goed moeten doorlezen.
    Vriendelijke groet, Bob

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.