Verschil van mening in de controle commissie

 • Dit onderwerp bevat 5 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op juni 15, 20209:11 am door .
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #11950
  Jimbo
  Deelnemer

   Na diverse gesprekken met de andere personen van de controle commissie is voor mij duidelijk dat we niet tot een eensluidend verslag komen. Ik ben van mening dat een project te duur is geworden (heel verhaal). De overige personen van de controle commissie (vriendjes van het bestuur) willen hier niets over vermelden en vinden dat alles goed is uitgevoerd en adviseren decharge te verlenen.

   Ik weet dat er leden zijn die woest worden als ze zien hoe het is uitgevoerd en wil mede daarom geen advies geven decharge te verlenen.

   Wat zijn mijn opties?
   Een afzonderlijk verslag indienen?
   Of toch akkoord geven en als lid een hier vragen over stellen?
   Of?

   Er zijn nog veel meer zaken hier die niet correct zijn waar ik nog vragen over heb. (bestuur dat boven de vergadering denkt te staan etc). Maar dat probeer ik eerst zelf te vinden.

   alvast dank.

   #11951
   Roel
   Sleutelbeheerder

    Probeer op zijn minst een eensluidend advies te geven namens de algehele Kascommissie. Je kunt eventueel instemmen onder voorwaarden. Wie helder in de bevindingen. Zodra er grove boekhoudkundige fouten zijn gemaakt moet je afkeuren. Een afzonderlijk verslag doet afbreuk aan de Kascommissie. Zet alle aantoonbare misstanden op een rij en bespreek deze uitgebreid tijdens de ALV. Is er valsheid in geschrifte geconstateerd… dan kun je een motie van afkeuring indienen.

    Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...

    #11952
    Roel
    Sleutelbeheerder

     Een eensluidend advies lukt denk ik niet. Wat bij mijn vorige VVE wel eens gedaan is: 1 verslag van controlecommissie met aan einde (of alleen) de stemverdeling in aantallen (zoveel voor/tegen advies decharge). Als leden zich er voor interesseren, zullen zij vragen stellen.
     Houdt er in het feit dat als je vind dat het te duur is geworden, dit alleen hout snijd als het de bevoegdheden van bestuur te buiten gaat.

     Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...

     #11953
     Bob
     Deelnemer

      De commissie onderzoekt de balans en de staat van baten en lasten met een toelichting, en brengt aan de algemene vergadering verslag van haar bevindingen uit.
      De commissie heeft niet tot taak om tot een advies voor het al dan niet verlenen van decharge te komen, en wanneer de commissieleden niet tot één gezamenlijk verslag kunnen komen rapporteren ze ieder voor zich de eigen bevindingen en constateringen aan de vergadering, en wel op eigen titel.
      De vergadering (de leden) kijkt zelf wel naar hetgeen onder de aandacht wordt gebracht en handelt en/of besluit naar eigen goeddunken. Advies overbodig. 😉

      #11954
      Jimbo
      Deelnemer

       Super, dank je. Inmiddels op persoonlijke titel een verslag uitgedaan.
       Dat het te duur is, is een lastig verhaal. In de vergadering (en in de notulen) staat tot driemaal dat het een x bedrag niet zou overschrijden. Aan het eind is een mandaat gevraagd voor bijna het dubbele. Het bedrag van het mandaat kon niet worden aangepast omdat er leden waren die van te voren al een stem hadden afgegeven en er dan een nieuwe vergadering moest worden gepland (volgens de dagvoorzitter/beheerkantoor). De gemaakte kosten zitten ver boven het bedrag wat tot drie maal toe is benoemd, maar net onder het mandaat. beheerkantoor en penningmeester zeggen nu dat ze binnen het mandaat zijn gebleven en dat alles correct is. we praten over een verschil van bijna 20.000 euro. Op vragen mbt het genoemde lagere bedrag in de notulen geven ze alleen maar aan dat ze binnen het mandaat zijn gebleven.
       (achteraf had het bestuur drie offertes op moeten vragen en de vergadering moeten laten kiezen. Maar ja er zit voor duur geld een beheerkantoor en dan ga je er ten onrechte vanuit dat die wel weet hoe het werkt).

       #11955
       Bob
       Deelnemer

        Graag gedaan, geen dank. 😉
        Nog even wat raad mijnerzijds. Misschien open deur intrappen, maar voor alle zekerheid.
        Om jouw (jullie) rechten zo goed mogelijk te beschermen is het zaak om duidelijk en genotuleerd in de komende vergadering vast te leggen dat je tégen het verlenen van decharge hebt gestemd.
        Voorts is het handig om jouw stuk als ingekomen vergaderstuk ook helder en zichtbaar te noemen in diezelfde notulen.
        Zoek al ruim voor de vergadering medestanders, samen sterk.
        Dit om eventueel (schade)verhaal op bestuur en/of beheerder niet al bij voorbaat te frustreren.
        Ik kan met de gegevens hier genoemd geen inhoudelijke reactie geven.

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.