Verstopping toilet

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #5478
  Karen
  Deelnemer

  Beste,

   

  Ik heb een vraag over een verstopping van het toilet. Ik heb een appartement op de onderste woonlaag (onder mij zitten nog commerciele ruimtes) en het toilet is in een periode van 3 maanden tweemaal verstopt geweest en moest er een loodgieter aan te pas komen. De eerste keer heeft de loodgieter met een apparaat de verstopping verholpen. Ik heb gevraagd of hij de oorzaak heeft gevonden maar dat had hij niet. Het water liep wel weer weg dus het leek verholpen. Twee weken geleden was het helaas weer raak en toen is er weer een (andere) loodgieter geweest. Deze heeft het toilet losgekoppeld en is er met een veer van 22 meter ingegaan. Hij zei dat de aansluiting van mijn toilet vlakbij de standpijp zat en hij had met z’n telefoon fotos gemaakt en zag ‘iets’ maar kon niet goed zien wat. Uiteindelijk heeft hij nadat de 22 meter aan veer had gebruikt het toilet weer bevestigd en het water spoelde gelukkig weer door. Wel werd het waterpeil wat laag. De loodgieter zei dat het nog niet goed was en dat er waarschijnlijk iets niet goed zit in de standpijp en hij adviseert een camera onderzoek in de standpijp omdat hij denkt dat het over een paar maanden weer verstopt zit. Hij heeft dit ook op de bon gezet.

  Het bestuur vertelde dat een van de commerciele ruimtes schuin onder mij ook een verstopping had en dat daar een verzakking in het riool had plaatsgevonden die was gemaakt. (betaald door de eigenaar van de commerciele ruimte zover ik weet).

  Nu wil het bestuur het camera-onderzoek betalen maar niet de kosten van de loodgieter(s). Als er iets uit het camera-onderzoek komt willen ze dat wel.  Ik begrijp de regel dat de leidingen die bij je appartement horen onder je eigen verantwoordelijkheid en de standpijp onder die van de vve.

  Nu is mijn vraag, als de loodgieter aangeeft dat het niet in de leidingen van mijn appartement zit, ben ik op dat moment al niet meer afhankelijk van een camera onderzoek en zou ik de kosten van de loodgieters terug moeten krijgen van de vve?

  Stel dat er tot 2 keer toe iets in de standpijp vast heeft gezeten van een van de appartementen boven mij en dat dat door toedoen van de loodgieters die ik heb ingehuurd weg is en er dus niets uit het camera onderzoek komt, dan blijf ik met de kosten zitten en evt toekomstige verstoppingen.

  Wat zijn in dit geval de regels?

   

  Bij voorbaat dank.

   

  Met vriendelijke groet,

  Karen

  #5485
  William
  Deelnemer

  Hoi Karen,
  Als er inderdaad 22 meter veer is gebruikt, lijkt het niet meer in de afvoer te zitten die bij jouw appartement hoort, tenzij je een groot appartement hebt natuurlijk. Alleen, hoe toen je dat nu nog aan. Hebben de loodgieters werkbonnen achter gelaten?
  Waarom zijn er twee verschillende loodgieters geweest. Naar mijn mening kun je in het vervolg beter de VvE opdracht laten geven. Als dan blijkt dat je zelf verantwoordelijk bent geweest voor een verstopping (zeep, vet etc.) kunnen de kosten altijd nog worden doorbelast.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.