Vervangen beglazing bij huurder

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #5574
  Rob
  Deelnemer

   Onlangs verscheen er weer eens een interessante uitspraak van de rechter.
   In deze zaak was er een huurder die van de verhuurder eiste dat er dubbelglas geplaatst zou worden.
   De verhuurder is lid van een VvE en heeft derhalve toestemming van de VvE nodig.
   De rechter heeft de eis toegewezen mede omdat de VvE de verhuurder kennelijk in het verleden bij een ander appartement ook al eens toestemming had gegeven om dubbelglas te plaatsen.

   citaat:  “… Naar Alfa zelf heeft verklaard heeft zij een ander in hetzelfde gebouw gelegen appartement na daartoe verkregen toestemming van de VvE reeds voorzien van isolerend glas. De kantonrechter leidt hieruit af dat aannemelijk is dat de VvE een verzoek om ook het appartement dat [verzoeker] huurt van Alfa van isolerend glas te voorzien eveneens zal honoreren. Daarom is er geen aanleiding om de toewijzing van het verzoek van [verzoeker] afhankelijk te stellen van de voorwaarde dat de VvE de vereiste toestemming zal verlenen.

   Ik vind het zeer bijzonder dat de VvE door de rechter helemaal buitenspel wordt gezet.
   Daarbij valt de beglazing (hoogstwaarschijnlijk) onder de gemeenschappelijke zaken en is dus de grote vraag, wie moet dat uiteindelijk gaan betalen ?

   Om 0.a. dit soort zaken ben ik persoonlijk dus geen voorstander van het goedkeuring geven aan individuele werkzaamheden binnen de VvE.

   #5576
   William
   Deelnemer

    Hoi Rob,
    ik zag hem voorbij komen inderdaad. De rechter is er kennelijk zomaar vanuit gegaan dat de VvE ‘wel even toestemming zal geven’.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.