vervangen cilinder van huisdeurslot

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #759
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

   Zijn de kosten voor het vervangen van het cilinderslot van de eigen voordeur voor de eigenaar van het betreffende appartement of voor de vve? Het betreft de voordeur naar de privé woonruimte (naar het appartement).

   In het modelreglement van 1992 staat (F. Gebruik, beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke gedeelten en de gemeenschappelijke zaken, art. 9 lid 1a):
   “De deuren welke zich in de buitengevel bevinden of de scheiding vormen tussen het gemeenschappelijke en het privé gedeelte. Alsmede het standaard hang en sluitwerk aan kozijnen welke aan de buitengevel van het gebouw zitten.”

   Naar mijn mening betekend dat de vve de kosten moet betalen voor het vervangen van de cilinders.

   of interpreteer ik de regel verkeerd?

   Alvast bedankt voor jullie reacties.

   #763
   Colin
   Deelnemer

    Jouw interpretatie is juist.

    #765
    Rob
    Deelnemer

     Hoewel de interpretatie in principe juist is vraag ik me in dergelijke kwesties wel vaak af of je daar dan ook beter van wordt.
     Het is niet zo dat je een zomaar even een cilinder kan kopen en de rekening bij de VvE indiend
     De VvE bepaalt dan welk type en kwaliteit van de cilinder die aangeschaft gaat worden.
     Persoonlijk zou ik liever zelf kiezen voor een kwalitatief goede of misschien wel dure cilinder, dan maar op eigen kosten.

     #768
     Colin
     Deelnemer

      Klopt, ik heb nog nooit meegemaakt dat een eigenaar dergelijke kosten door de VvE vergoed wilde hebben. Reparatie/vervanging van een cilinder als gevolg van slijtage komt hoogst zelden voor. Wat je daarentegen wel regelmatig ziet zijn eigenaren die een ander deurbeslag mooier/handiger/beter vinden en dit op eigen kosten aanbrengen, zonder dat aan de originele cilinder iets mankeert. Dan zijn de kosten sowieso niet voor de VvE.

      #771
      tomvve
      Deelnemer

       Bedankt voor jullie reacties. Bij een aantal leden was inderdaad twijfel ontstaan, omdat je gevoelsmatig zou verwachten dat een cilinder/slot vervangen van je eigen voordeur voor eigen rekening is.

       #6194
       mvanw
       Deelnemer

        Geachte leden…
        Heden hebben wij een reparatieverzoek van een lid binnen, om het (cilinder) slot te vervangen of repareren van de voordeur. Zoals ik hier boven lees is dit dan voor kosten van de VVE. (ook wij hebben MR1992)
        Maar, in de basis zijn alle sloten (voordeur, berging en  balkondeur) het zelfde.
        Vervangt de VVE dan enkel het defecte slot, of alle cilinders.
        En zijn eventuele kosten voor de nog werkende cilinders dan voor de VVE of bewoners???
        Ik hoor graag hoe jullie hier in staan…
        Marlon

        #6195
        William
        Deelnemer

         Hoi Marlon,
         Waarom zouden alle sloten vervangen moeten worden?
         Als het gecertificeerde cilinders zijn kun je zo met een huidige cilinder en het certificaat naar een slotenmaker toe om sleutels of cilinders te laten bijmaken.

         #6198
         mvanw
         Deelnemer

          Hallo William…
          Toen ik mijn cilinder vervangen heb, heb ik ze ook allemaal vervangen, dus kan zomaar de wens van de bewoner zijn.
          Het zijn geen oorspronkelijke bewoners, maar indien de originele cilinders er nog inzitten, (net als bij mij), dan zijn het DOM cilinders 2 sterren SKG . Weet niet of daar een certificaat van is, of dat er bijvoorbeeld op de cilinder zelf een kenmerk staat, om deze na te bestellen…
          Zal uiteindelijk wel een klusje worden voor ons TC-lid.
          Trouwens indien de VVE een voordeur cilinder dan vervangt, moet dat dan 1 op 1 het zelfde zijn, of bijvoorbeeld de goedkoopst mogelijke, met als advies de bewoner zelf andere aan te laten schaffen indien ze de vervangende cilinder niet veilig genoeg vinden, en de bestaande (vervangen) cilinder te bewaren???
          of draai ik nu door…
          mvg

          #6201
          William
          Deelnemer

           Goedemorgen,
           Je maakt het er niet echt duidelijker op 🙂 . Als ik het goed begrijp hebben jullie dus per appartement sleutels, die zowel op je voordeur, als op je balkon- en berging deur passen. En bij een van de eigenaars is nu een cilinder van de voordeur defect.
           Ik zou zeggen neem de cilinder mee naar een sleutelmaken, die kan zo zien of de cilinder nog na te maken is, of dat er een certificaat op zit. De kosten (een cilinder of allemaal) komen voor rekening van de VvE als dit zo in de akte staat. Dit is dan wel weer de keuze van de VvE, als de VvE besluit slechts een cilinder te vervangen, moet de eigenaar het daarmee doen.
           Wat betreft je laatste vraag, het is de taak van de VvE om het gebouw in stand te houden zoals het is. Dus ik zou zeggen, 1 op 1 vervangen.

          9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
          • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.