Vervanging alu schuifpui en ramen.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #10802
  Jokke
  Deelnemer

   Ik bezit een appartement in een complex met 27 appartementen.

   De schuifpui en enkele ramen zijn onderdeel van de VvE en voorlopig is er geen geld om deze kozijnen te vervangen.

   Omdat ik graag deze kozijnen op korte termijn wil vervangen ben ik op zoek naar een praktische oplossing om dit te doen. Toestemming vanuit de VvE is niet het probleem, ik kan zelf de kosten dragen maar wie wordt vervolgens eigenaar van de nieuwe kozijnen ?

   #10807
   Yarding
   Deelnemer

    Beste Jokke,
    Het eigendom van het appartementengebouw behoort toe aan de VvE (maw aan de gezamenlijke VvE leden). Elk afzonderlijk lid heeft slechts een z.g appartementsrecht met een daaraan gekoppeld exclusief woonrecht voor een bepaald deel (zijnde het betreffende appartement).
    Met de betreffende kozijneninvestering stop je een behoorlijke extra MJOP duit in de kas van de VvE.

    #10812
    Carla
    Deelnemer

     @ Jokke, in de door jou geschetste situatie wordt de VvE eigenaar. Let evenwel op het volgende…..wanneer de VvE in de toekomst overgaat tot het vervangen van alle ramen/kozijnen, je weer vrolijk mee zal moeten betalen aan die kosten.
     Met vriendelijke groet, Carla

     #35023
     Rene
     Deelnemer

      Wij hebben ook met dit bijltje moeten hakken, maar dan na jaren van wildgroei. Weliswaar met toestemming van de VVE, zijn er veel kozijnen vervangen. Jaren later zijn de oorspronkelijk kozijnen “op” en dienen door de VVE vervangen te worden, terwijl de overigen kozijnen die mensen op eigen initiatief vervangen hadden nog prima mee kunnen.
      Gevolg is dus dat je niet alleen betaald voor je eigen kozijnen, maar uiteindelijk jou VVE bijdragen ook gebruikt wordt voor het noodzakelijk onderhoud bij je buren. Want dat jij nu zelf kozijnen koopt uit luxe, betekend niet dat anderen wanneer ‘t nodig is, kozijnen uit eigen zak moeten gaan betalen. Zij hebben hier per slot van rekening al voor betaald in de vorm van servicekosten.
      Een ander mogelijk gevolg is dat jou schuifpui mogelijk duurder in onderhoud (bewegende delen) is over een flink aantal jaren t.o.v. het bestaande kozijn. Dat zou betekenen dat de VVE en dus de leden met z’n allen opdraaien voor de duurdere oplossing die jij nu aanschaft.
      Zoals Yarding al aangeeft, wordt de aanpassing in de gemeenschappelijk delen (de schil) dus eigendom van de VVE.
      Maar als je zelf de bijkomende kosten (mochten die er ooit komen) voor eigen rekening neemt en voor lief neemt dat je via de servicekosten een klein deel betaald voor iets waar je geen gebruik van maakt, dan heb je wel jaren het plezier van de de schuifpui. En dat is ook iets waard.
       

      #10815
      Rob
      Deelnemer

       …. Dat zou betekenen dat de VVE en dus de leden met z’n allen opdraaien voor de duurdere oplossing die jij nu aanschaft.

       Als je dat als VvE niet zou willen moet je geen toestemming verlenen, … vind ik dan hé  😉
        

       #10819
       W.H.Bles
       Deelnemer

        Beste
        Als de ene eigenaar andere schuifpui wil laten plaatsen zou ik als bestuurder toestemming geven. Eigen kosten en de uitvoering gelijk aan de huidige schuifpui kleur en raamindeling gelijk dus. Dit vast leggen in een document welke de eigenaar van schuifpui die wil wisselen. Er veranderd niets alleen de kosten worden niet hoofdelijk verdeeld en voor later? Geen probleem als het gewisseld pui nog goed is laten zitten. Want huidige pui is vermoedelijk ook nog functioneel in orde! Dus geen punt.
         

        #10821
        Rob
        Deelnemer

         Als de ene eigenaar andere schuifpui wil laten plaatsen zou ik als bestuurder toestemming geven.

         Sinds wanneer mag de bestuurder die toestemming geven?
          

         #10844
         Redactie VvE-Forum.nl
         Sleutelbeheerder

          Alleen de ALV kan natuurlijk toestemming verlenen en niet “de Bestuurder”.
          De bestuurder voert de besluiten van de ALV uit en verder niets!

          Redachtie VvE-forum : Bovenstaande reactie en het vervolg daarop is verplaatst naar deze discussie over de taken van het bestuur !

         8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
         • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.