Verwijderen glazen panelen balkon

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #6037
  Anoniem

   Vrijdag is meerjarigplan gekomen. Wij vinden hem schokkend. Daar heb ook wat vragen voor oo de vergadering. Lijkt erop dat via meerjarig plan fouten opgelost gaan worden.

   we vroegen ons af of deze bv mag. Bestuurslid plakt panelen af met plakplastic op haar dakterras. Dat gaat natuurlijk niet in de volle zon en met weer en wind is dat echt een drama geworden.  Ziet er niet uit. Maar ja ze had zelf gedaan dus je verwacht dat ze ooit es schoonmaakt.

   echter in meerjarigplan is weggezet als verschoten en ernstig vervuilde panelen. Men adviseert schoonmaken maar nog liever vervanging panelen. Best een prijskaartje aan.

   Mag dit?

   En in hoeverre moet iemand die meerjarig plan maakt op de hoogte zijn van dingen die niet kloppen binnen VVE. Of een beheerder.

   Als een goed onderhoudsvrij hek kapot gezaagd word. Uiteindelijk plaats men goedkope veel bewerkbare hekwerk met meerderheidsstemmen terug die men vervolgens gaat verhalen binnen meerjarig plan als zijnde de hekken zijn niet goed. Alles word vervangen het goede men mindergoede. De herkwerken zit op sommige stukjes vast met kabelbinders we hadden al gezegd goed vastmaken maar gebeurt niet.

   Mag je zelf contact opnemen en uitleg vragen over meerjarigplan met de makers?

   Groetjes Jet.

   #6038
   William
   Deelnemer

    Een MJOP is slechts een planning, geen harde realiteit. Een verstandige VvE beoordeelt de MJOP elk jaar, en bekijkt per jaar of de dat jaar geplande posten wel of niet worden uitgevoerd.
    Voor de werkzaamheden an sich, geldt naar mijn mening hetzelfde als voor heel veel binnen een VvE, de meeste stemmen gelden. Als een correcte meerderheid besluit onderhoudswerkzaamheden aan gemeenschappelijk gebouwdelen uit te (laten) voeren, zul je daarin mee moeten.

    #6039
    Jet
    Deelnemer

     Hoi Wiliam,
     okay pak van mij hart. We waren als VVE bijna blut geweest na dit plan. Als plan goedgekeurd is moet men dan volgen of keur je plan goed en kijkt men daarna jaarlijks of haalbaar is?
     Dank reactie
     Groet Jet

     #6040
     William
     Deelnemer

      Nou, dat is lastig te zeggen.
      Stel je stelt een plan op voor de komende 15 jaar. Hetgeen je dan dit jaar goed keurt, zal zijn de onderhoudsposten voor dit en/of volgend jaar, en het op zij te zetten bedrag voor volgend jaar.
      Bovenstaande herhaal je elk jaar, zodat men elk jaar besluit over de dan geplande onderhoudsposten en het spaarbedrag, die immers in de begroting voor volgend jaar moet worden opgenomen.

      #6041
      Jet
      Deelnemer

       Niet eerder met mjop gewerkt vorige was afgekeurd omdat er dingen instonden die niet mochten. Men hield die toen beetje als voorbeeld. Deze lijkt zich te richten op voornamelijk reparaties van dingen die niet mogen en verbetering en vermooiing.
       Wij vinden zelf vervangen van betontegels op balkon die onze mening nog prima zijn maar ff schoongemaakt moet worden door bewoners zelf minder belangrijk dan gaten vullen stenen repareren en voegen herstellen in gemeenschappelijke ruimtes welke er niet eens op staan.
       Blijkbaar moeten we min of meer onderhandelen terwijl we verwacht hadden dat zulke dingen juist wel in mjop zou staan.
       dank voor reactie. Weer nieuw leerpuntje mjop als VVE lid.
        
       Groetjes Jet

       #6046
       William
       Deelnemer

        Ik begrijp niet wat je wilt onderhandelen?
        Een MJOP is bedoeld om het pand zoals het er staat, in deze staat te houden op lange termijn. Een MJOP laat zien welke werkzaamheden daar vermoedelijk voor nodig zijn, en welke kosten daar op lange termijn mee gemoeid zijn. Daar is niet veel over te onderhandelen 🙂 .

        #6051
        Jet
        Deelnemer

         okay nog veel te leren. Er zijn dingen die in slechte staat zijn die er niet in staan en dingen die goed zijn en men vervangen wil als ze dit zo gaan volgen. Dacht dat je dan dat door moest geven om dat ook in meerjarig plan te krijgen…
         dank voor reactie!
         groetjes

        7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.