verzekeringen

 • Dit onderwerp bevat 5 reacties, 6 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #12098
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Hallo,

  Onze VvE bestaat nog maar twee jaar, maar we zijn er inmiddels al wel achter dat het verzekeringspakket dat we hebben afgesloten nogal aan de dure kant is. We denken dus na over een nieuw pakket. Ons huidig pakket bestaat uit de verplichte (conform splitsingsreglement) opstal- en WA verzekering en een “vrijwillig” pakket (bestuurdersaansprakelijkheid-, vrijwilligers-, rechtsbijstands- en milieuschadeverzekering). Er zijn vast verzekeraars die goede pakketverzekeringen hebben voor VvE’s. Ik ken ze echter niet. Wie kan en wil mij helpen met het noemen van namen van goede niet te dure verzekeraars die dit soort pakketten aanbieden en bij wie wij offertes kunnen aanvragen.
  Alvast erg bedankt voor de reactie.
  MVG, Pierre

  #12099
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Ik denk dat er maar een oplossing is: Vraag gewoon offertes bij verschillende maatschappijen aan en vergelijk ze. Er zijn ook gespecialiseerde tussenpersonen, let wel op dat zij ook een verdienmodel hebben. Selecteer niet alleen op prijs, lees de kleine lettertjes.
  De premie van de verschillende verzekeringsmaatschappijen van “andere” VvE’s kan je niet zo maar met die van je eigen VvE vergelijken omdat de premie nu eenmaal uit variabele componenten opgebouwd is. Hierbij spelen bijvoorbeeld postcode en bouwaard een rol.

  #12102
  monaster
  Deelnemer

  Online kan je bij Centraal Beheer zien wat je kan verzekeren en wat de premie daarvoor is.

  #12109
  DikOz
  Deelnemer

  Er is zelfs een maatschappij die VVE in de naam heeft: VVE Assuradeuren. Er zullen er wel meer zijn die iets speciaals voor VVE’s doen. Leden van de vereniging Eigenhuis hadden  tot voor kort een mogelijkheid naar een tussenpersoon te gaan die (ondermeer?) specialiseerde in verzekeringen voor VVE’s.
  Wij hebben naar de voorwaarden/kleine lettertjes gekeken, omdat de dekking van waterschade van onze gebouw/opstal (30 appt.)  verzekering per 1 jan j.l erg verslechterd werd en de premie fors omhoog ging. Wij zijn er nog mee bezig maar hebben wel een inboedelverzekering gevonden die speciaal voor VVE’s een deel van die vervallen opstaldekking dekt.
  Vergelijken, of laten vergelijke, er zit niets anders op.

  #36762
  M.L.Fliers
  Deelnemer

  Ik heb nog een dringende vraag. Morgen verhuis ik de 21e april naar een ander adres (zonder VVE). Mijn huidig adres heb ik meebetaald aan de jaarlijkse opstalverzekering vanaf 1 april 2022 tot 1 april 2023. Ik vraag nu de premie terug (minus de maand april) die ik heb meebetaald is dat billijk en eerlijk? De andere Vve eigenaar (we zijn maar met 2 panden) is van mening dat dat niet van toepassing is.
  In afwachting van een zsm antwoord,
  Met vriendelijke groet Mw Fliers

  #36763
  RonaldL
  Deelnemer

  Zonder specifieke kennis omtrent de statuten en reglementen geldend in uw VvE (alles kan dus anders zijn):
  U draagt bij in de gezamenlijke kosten van de VvE (dus ook de opstalverzekering) volgens de verdeelsleutel (breukdelen). Maar de VvE heeft de verzekering afgesloten (toch?).
  U betaald alleen nog voor de maand april, daarna bent u geen lid meer van de VvE, dus kunt u geen bijdrage meer leveren. De nieuwe eigenaar draagt bij voor de maanden mei en later. Omdat de nieuwe eigenaar dan wel lid is van de VvE.

  Aangenomen dat u verhuist EN geen eigenaar meer bent (toch?)

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.