Verzekeringscontracten afgesloten door de beheerder

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #9665
  Verbazing
  Deelnemer

   Beste lezers,

   Onze beheerder heeft verzekeringen afgesloten t.b.v. de VvE bij een verzekeraar ‘waar zij zaken mee doen’. En volgens hun zeggen mogen zij dat niet bij een andere verzekeraar. Dit laatste leek mij onjuist.De band tussen deze beheerder en verzekeraar heb ik opgezocht, en dit heet een “aangesloten instelling”.  Is het zo, dat dit een soort van exclusiviteitscontract is? Want ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de beheerder provisie krijgt voor alles wat ze bij hen afsluiten (ze hebben al meer ‘steekjes laten vallen’, zeg maar) en ik heb geen boodschap aan de goede band tussen beheerder en verzekeraar/assurantietussenpersoon. Bovendien is dit niet in het belang van de VvE. Hoe zit dat?

   #9666
   Carla
   Deelnemer

    Beste Verbazing,
    Uit een eerdere vraag van jou is gebleken dat bij jullie Modelreglement 2006 van kracht is.
    Met betrekking tot het afsluiten van verzekeringen lees art. 15, waarin m.n. in lid 1 staat: dat de verzekering(en) worden afgesloten door het bestuur na een door de vergadering aangewezen verzekeraar.
    Een beheerder die niet aangesloten is bij de AFM is niet bevoegd te bemiddelen bij het afsluiten van de verzekering(en). En zeker niet om zelfstandige besluiten te nemen.
    Met vriendelijke groet, Carla

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.