Volmacht

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #10670
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Wij hebben een appartement gekocht dat gerenoveerd moet worden in een gebouw met acht eigenaars. Het merendeel van de appartementen is verhuurd. De voorzitter van het bestuur van de VVE heeft van de meer dan de helft van de eigenaars in het verleden volmachten losgeweekt. De eigenaren zijn slecht bereikbaar en wonen in het buitenland.

  Er zijn een paar bouwkundige issues. De voorzitter eist betrokkenheid van de VVE bij de plannen voor renovatie, maar blokkeert vervolgens alle aangedragen oplossingen, en stelt regelmatig dat er geen probleem is of is het niet eens met de vastgestelde oorzaak van het probleem (voorbeeld het vervangen van een te lichte draagconstructie waardoor de muren scheuren).

  De renovatie ligt al een jaar stil. Wat kunnen wij doen?

  #10671
  Rob
  Deelnemer

  Wanneer het niet lukt om als eigenaren goed met elkaar samen te werken zit er vaak helaas niets anders op dan juridische stappen te gaan nemen.
  Overigens zou je ook eens kunnen kijken naar de inhoud van de afgegeven volmachten.
  Het lijkt mij persoonlijk niet echt verstandig als die eigenaren destijds een onbeperkte en eindeloze volmacht hebben afgegeven.
   

  #10674
  JW.Dormans
  Deelnemer

  Inderdaad eerst eens de volmachten inkijken en anders via de (lees Splitsingsreglement door) de kantonrechter de tegen stemmen vragen om om te zetten in voor stemmen.
  Zorg wel dat je verzoek goed onderbouwd wordt door deskundige bedrijven.
  Gr. Jo
   

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.