Volmachten inzien

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #3986
  Mezzo
  Deelnemer

   In onze VvE zijn een aantal heel gedreven leden maar het overgrote deel is er eigenlijk amper mee bezig. Op zich jammer maar ik heb het idee dat dat redelijk normaal is.

   Als de zeer gedreven leden het nu altijd met elkaar eens zouden zijn was het nog nietzo’n probleem maar, u raadt het al, meestal staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Dit leidt niet alleen tot ellenlange en vaak verhitte discussies in de vergaderingen maar zeker ook daar buiten.

   Nu heeft één van deze mensen verzocht om de volmachten (met de steminstructies) die zijn ingeleverd  in te mogen zien. Is dat gebruikelijk en/of toegestaan?

    

   #3987
   Bob
   Deelnemer

    Hi Mezzo,
    Het recht op inzage staat niet expliciet in alle modelreglementen opgebracht.
    Desalniettemin kan ik me geen enkele goede grond voorstellen om gevraagde inzage te weigeren.
    Vriendelijke groet, Bob.

    #3988
    Mezzo
    Deelnemer

     Hallo Bob,
     Het is ook niet de bedoeling om te weigeren, hoor. Ik vind het allemaal prima, wat mij betreft mag iedereen alles inzien, indien gewenst. Echter, gezien de verhoudingen binnen onze VvE kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het willen inzien van de verstrekte volmachten een heel ander doel heeft dan “slechts” het inzien. Maar, voordat je het zegt, dat is geheel mijn invulling 😉
     Bedankt in ieder geval voor je snelle reactie!

     #3990
     Bob
     Deelnemer

      Hi Mezzo,
      Graag gedaan natuurlijk.
      Dat er een ander doel zou kunnen zijn voor inzage kan ik begrijpen, maar daar stel ik tegenover dat inzage in volmachten en steminstructies degenen die inzien niets kunnen opleveren wanneer de volmachten en instructies correct werden verwerkt.
      Het andere doel is mogelijk iets in de zin van het doorzien van de verhoudingen en (stem)verbindingen binnen de VvE? Machtspolitiek dus? Daar is niets tegen te doen.
      Vriendelijke groet, Bob.

      #3991
      Mezzo
      Deelnemer

       Hoi Bob,
       Eerst even off-topic…wat een bijzonder leerzame site is dit! Ben blij dat ik jullie ontdekt heb als “beginnend” bestuurder/voorzitter van een VvE!
       “men” zal ongetwijfeld zeker willen weten dat de volmachten kloppend zijn verwerkt en ja, ook het willen weten hoe de “hazen lopen” ligt er waarschijnlijk aan ten grondslag. We gaan het meemaken, ik denk dat jullie me nog vaak gaan lezen op dit forum.
       groet, Mezzo
        

       #3993
       Bob
       Deelnemer

        Hi Mezzo,
        Leuk om te horen!
        Zelf ben ik slechts één van een aantal behulpzame mensen die je goed op weg kunnen helpen. De anderen ga je dus bij volgende bezoeken ongetwijfeld nog tegenkomen. Ik ben (wij zijn) geen oprichters en/of eigenaars van deze site, wij helpen de bezoekers alleen maar zo goed mogelijk en naar beste eer en geweten.
        Veel succes in de bestuursfunctie gewenst, vriendelijke groet, Bob

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.