Vraag over de juiste route inz. wijziging splitsingsakte

 • Dit onderwerp bevat 54 reacties, 6 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #35209
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Beste mensen,

  Ik ben VvE-lid en in de VvE een conflict over het wijzigen van de splitsingsakte. Het gaat daarom dat ongeveer 90% van de leden een kostenverschuiving wil waar 10% (die fors meer moeten gaan betalen) het niet mee eens is.

  Nu lees ik “overal” dat als de akte niet via 100% van de stemmen gewijzigd kan worden, de enige weg is dat de meerderheid een vervangende machtiging aan de kantonrechter vraagt, om die minderheid uit te schakelen. Immers, als die 10% tijdig en met groot belang vernietiging van het besluit vragen zal dat besluit vernietigd worden. Dat is duidelijk.

  Maar wat is nu de volgorde: moet eerst die 90% het besluit tot wijziging nemen , waarna die 10% vernietiging bij de rechter gaat vragen binnen drie maanden? En kan dán pas (die vernietiging zal worden toegekend gezien de enorme kostenverhoging voor de 10%) die vervangende machtiging worden aangevraagd? M.a.w. twee rechtsgangen na elkaar?

  Of is het zo dat als op het moment van stemming duidelijk wordt dat de 100% niet gehaald worden, dat de 90% dan meteen die vervangende machtiging moet aanvragen? Dit laatste lijkt me onlogisch omdat de 90% op dat moment nog niet weten of de 10% wel of niet de vernietiging van het wijzigingsbesluit zal aanvragen bij de kantonrechter.

  Misschien maak ik een denkfout, maar dat lees ik dan graag van jullie.

   

  Alvast bedankt !

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.