VvE appartementencomplex buitenland

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #12104
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder
  Beste Leden,
  Ik wil op Bonaire een appartement aanschaffen echter houdt de eigenaar zelf 51% van de appartementen en wordt 49% verkocht aan anderen.
  Het probleem is dat zei dus 51% stemrecht hebben en ons als individu weg kunnen stemmen ten alle tijden.
  Hoe kan ik zorgen dat we als individu toch voldoende stemrecht halen? of in ieder geval dat de eigenaar niet alles zelf beslist buiten ons om.. want het kost mij uiteindelijk ook geld naar hetgeen wat zei beslissen.
  Bijkomend is wel dat de 51% van de appartementen wel gewoon in de verhuurpoule komt (kort recreatief verhuur) net als onze appartementen. als er dus besluiten worden genomen moeten hun zelf toch ook meebetalen voor die 51% van de appartementen die zei bezitten.
  Wat zou u doen om dit probleem in te dekken? is daar een manier voor?
  #12107
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Verloren zaak. Ontwikkelaar trekt altijd aan langste eind. Heb deze situatie meegemaakt op Curaçao. Algemene voorzieningen zouden na oplevering overgaan naar de VvE. Maar dat bleek hij alleen in de eerste 5 overeenkomsten te hebben gezet. Bij de rest niet. Tja, zei de rechter dan is het niet onredelijk etc… Dus eis dat alle contracten identiek zullen zijn.
  Verhuur was in poule maar op een of andere manier was er meer vraag naar de appartementen van de ontwikkelaar. Gek hè?
  Kosten van beheer. Te hoog. Marketing kosten geen % van verhuur, maar per woning gelijk deel. Jammer als er geen vraag is naar jouw deel.
  Boekhouding onduidelijk. Kosten van afbouw park bleken ” beheer kosten” van eerste kopers.
  Erfpacht. Geen erfpacht eerste vijf jaar. Daarna (ontwikkelaar verkoopt aan reisorganisatie) erfpacht dubbel inhalen.
  Leden register geheim, zodat er geen gezamenlijk optreden mogelijk is.
  Belasting afspraak met overheid op naam van bedrijf van ontwikkelaar, niet op naam VvE. Naheffingen eigenaren.
  En dit is wat mij snel te binnen schoot.
  Als je anecdotes wilt  verzamelen voorlvoor  Doen! Als je af en toe rustig vakantie wil vieren, zoek wat anders of reserveer direct pot voor juridische kosten.
   
   

  #12120
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

   
   

  Verloren zaak. Ontwikkelaar trekt altijd aan langste eind. Heb deze situatie meegemaakt op Curaçao. Algemene voorzieningen zouden na oplevering overgaan naar de VvE. Maar dat bleek hij alleen in de eerste 5 overeenkomsten te hebben gezet. Bij de rest niet. Tja, zei de rechter dan is het niet onredelijk etc… Dus eis dat alle contracten identiek zullen zijn. Verhuur was in poule maar op een of andere manier was er meer vraag naar de appartementen van de ontwikkelaar. Gek hè? Kosten van beheer. Te hoog. Marketing kosten geen % van verhuur, maar per woning gelijk deel. Jammer als er geen vraag is naar jouw deel. Boekhouding onduidelijk. Kosten van afbouw park bleken ” beheer kosten” van eerste kopers. Erfpacht. Geen erfpacht eerste vijf jaar. Daarna (ontwikkelaar verkoopt aan reisorganisatie) erfpacht dubbel inhalen. Leden register geheim, zodat er geen gezamenlijk optreden mogelijk is. Belasting afspraak met overheid op naam van bedrijf van ontwikkelaar, niet op naam VvE. Naheffingen eigenaren. En dit is wat mij snel te binnen schoot. Als je anecdotes wilt verzamelen voorlvoor Doen! Als je af en toe rustig vakantie wil vieren, zoek wat anders of reserveer direct pot voor juridische kosten.

  Bedankt voor je reactie!
  Echter bij dit project zit het iets anders in elkaar hieronder even uitgelegd n.a.v. je reactie

  • Deze verhuurpoule werkt anders, alle inkomsten van alle appartementen komen in 1 pot. hier gaan de vaste kosten vanaf, hetgeen wat overblijft wordt verdeeld onder alle eigenaren. het maakt dus niet uit welk appartement meer/minder wordt verhuurd.
  • Er is jaarlijks een vergadering, daarin worden de gemaakte kosten kenbaar gemaakt en eveneens worden de geraamde kosten voor het komende jaar bekend gemaakt.
  • Dit betreft geen erfpacht grond maar koopgrond.

  Je hebt zeker een punt hoor, de eigenaar heeft een meerendeel inspraak maar als de kosten omhoog gaan moet hij zelf hier ook extra aan bijdragen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.