VvE Bestuurder, eigen VvE bestuur(sleden)

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op Geen reacties door .
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #11320
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

   

  Wegens verbijstering een reactie wat zoal geschreven is, blijkbaar soms uit de mouw geschud. Nee, ik ben geen VvE expert maar sta soms versteld van sommige reacties, iemand reageerde met advies een eigen VvE bestuur met 4 leden samenstellen.  Dat zegt veel over VvE reglementenkennis. Tja, men kan statuten inherent geldende wet- en regelgeving handhaven of er een kleuterschool van maken met (VvE onkundige) leden die niet moeilijk doen en stout de VvE wet en regels overtreden.

   

  Alleen door de ALV benoemd VvE <u>bestuurder</u> is de VvE hoofdelijk aansprakelijke rechtspersoon.   Andere VvE bestuursleden zijn dan wettelijk verboden, tenzij de statuten 2 bestuurders vermeldt wat hoogst ongebruikelijk is.

   

  Bij een VvE <u>beheerder</u> zonder bestuurdersfunctie wordt de VvE bestuurd door een eigen intern VvE bestuur bestaande uit  3, 5 desnoods 7 bestuursleden.  In dat geval draagt het VvE bestuur de volle VvE verantwoordelijkheid (gezamenlijke bestuursleden zijn 1 rechtspersoon). Een VvE bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is aan te raden.

   

  Sinds 1992 wordt de administrateur ‘bestuurder’ genoemd. Volgens mij werkt dat bepaald niet transparant en schept veel misverstand, bij ondervinding.

   

  Ook las ik ergens vraagtekens over de VvE bestuursvoorzitter die tevens de leden vergaderingenvoorzitter is en tekengevolmachtigde is van het VvE reservefonds. Dat is n.m.m. niet logisch aangezien de reservefondsveiligheid vervalt als de VvE bestuursvoorzitter alsnog gevolmachtigde van het VvE reservefonds is.

   

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.