VvE betaalt zonnepanelen voor alle appartementen

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #10891
  Rob
  Deelnemer

   Op de site van VVE Zonnecoach is te lezen:

   “… Stel je wilt zonnepanelen maar de eigenaren zijn bijna allemaal 80-plus? Voor dat probleem kwam het bestuur van VvE Gebouw Notoartistuun in Grootegast te staan. De eigenaren reageerden nogal koeltjes op het voorstel om zonnepanelen op het dak te leggen. Totdat de penningmeester voorstelde om alle panelen door de VvE te laten betalen. Toen stemde iedereen unaniem voor.”

   Wie neemt wie nu eigenlijk in de maling?

   “…En als later blijkt dat we tekort komen, kunnen we alsnog de servicekosten verhogen.”

   Doe mij ook zo’n penningmeester  😉

    

   #10904
   DikOz
   Deelnemer

    VvE’s die dat kunnen doen, hebben te veel geld in het reservefonds, nu en op termijn. Dat het bestuurslid ook nog stelt ‘Maar eerst kijken we het [eventueel verhogen] een jaar lang aan.‘, geeft extra te denken over de voorlichting van de penningmeester aan de ALV leden.
    Overigens hebben wij de panelen ook uit het reservefonds betaald. Met de wisselende regelingen zoals geen/wel/geen BTW; kWh prijs omhoog/omlaag; energiebelasting omhoog/omlaag; een faire prijs voor je kWh als je meer teruglevert dan je gebruikt, is drijfzand de basis voor het voorspellen van de terugverdientijd. En een groot deel van die terugverdientijd heeft het reservefonds de geïnvesteerde gelden niet in kas!

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.