VVE bijdrage en bepaling tuin nietig

 • Dit onderwerp bevat 6 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 11, 202110:43 pm door .
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #35858
  Nederlandvve.nl
  Deelnemer

   In mijn VVE zijn 10 jaar geleden 2 besluiten genomen tijdens een ALV, die afwijken van wat in de splitsingsacte staat,
   1 Er is afgeweken van de verdeelsleutel en iedereen moest vanaf toen hetzelfde aan VVE bijdrage betalen.
   2 Er is afgeweken van de splitsingsacte waarin staat dat niemand de gmeeenschappelijke tuin mag claimen, maar men heeft toen de eigenaren die aan detain wonen toegestaan om eens strook van 50 cm voor eigen gebruik in te richten, daarnaast hebben enkele eigenaren illegaal een terras aan die strook gebouwd.

   Ad 1 heb ik per 1 januari dit jaar kunnen laten aanpassen, maar er is geen nietigverklaring uitgesproken, mocht de meerderheid volgend jaar weer in hun voordeel stemmen, dan kan de minderheid die minder hoeft te betalen, weer vastzitten daaraan. Wat moet er gebeuren om dit formeel goed te laten vastleggen?
   Ad 2 heb ik vorig jaar als enig bestuurslid op een ALV dit besluit van de stroken tuin, nietig laten verklaren. Een eigenaar aan de tuin die een huurde heeft die ook een terras heeft aangelegd zonder medeweten verhuurder, heeft toen aangegeven dat ze wil dat het bestuur vorm geeft aan deze nietigheid en dat de tuin conform de splitsingsacte wordt gebruikt. Ik heb alleen maar tegenwerking gekregen, heb een redelijk voorstel opgesteld en dit bij de laatste ALV waarbij ik voorzitter/bestuurder was, ingebracht. Aangegeven dat ik geen vrijblijvend voorstel heb gedaan…toch slaagt het nieuwe bestuur met de nieuwe beheerder een om in de notulen aan te geven dat ik heb aangegeven dat dit pas over 2 jaar hoeft te worden opgepakt. Terwijl ik heb aangegeven dat ik een overgangstermijn van 2 jaar voorstel, waarin mijn voorstellen worden uitgevoerd. Helaas zegt het nieuwe bestuur met voornamelijk eigenaren aan de tuin, we hebben het veel te druk dus kom over 2 jaar maar terug. Wat kan ik doen? Ik ben bereid om hiervoor naar de rechtbank te gaan als dat snigger is.

   #35859
   Rob
   Deelnemer

    Wat moet er gebeuren om dit formeel goed te laten vastleggen?

    Het is al goed vastgelegd, namelijk in de splitsingsakte.
    Ieder besluit over de verdeelsleutel wat daarvan afwijkt is een nietig besluit.

    #35861
    Nederlandvve.nl
    Deelnemer

     Ja dat klopt, maar het nieuwe bestuur zegt samen met de nieuwe beheerder dat ze twee jaar nodig hebben om te onderzoeken wat er nodig is om conform de splitsingsacte te handelen. In tussentijd verandert er niets als het aan dit bestuur ligt, waarbij de beheerder opmerkte dat de eigenaren aan de tuin een mazzeltje hebben.
     Maar mijn voorstel was om mijn plan binnen twee jaar te laten plaatsvinden.
     Het voorstel om de stroken tuin te verhuren aan degenen die ze hadden aangelegd, heb ik laten toetsen en dat was ook niet conform de splitsingsacte. Eigenlijk verandert er dus niets aan deze situatie en ik vraag me af wat ik kan doen…
     Een formele brief naar het bestuur schrijven?
     Dan krijg ik als antwoord dat er op de ALV is besloten dat we twee jaar wachten.
     Een dagvaarding doen?
     Ik weet het onderhand niet meer, heb echt zoveel volgens de regels verzet zoals de nietigverklaring tijdens een ALV en de opdracht als bestuurder om een goed voorstel op te stellen met tijdspad om vorm te geven aan deze nietigheid…

     #35865
     Rob
     Deelnemer

      Ik weet het onderhand niet meer, heb echt zoveel volgens de regels verzet zoals de nietigverklaring tijdens een ALV

      Nietigverklaring tijdens een ALV ?
      Alleen een rechter kan daadwerkelijk een besluit nietig verklaren, niet het bestuur of de ALV.

      Nietig of vernietigbaar VvE besluit

      #35880
      Nederlandvve.nl
      Deelnemer

       Dankje, ik had gehoopt dat een nietigverklaring op de ALV zou leiden tot terugdraaien van ongeldige besluitvormen. Maar het bestuur heeft aangegeven daar zelf creatief mee om te willen gaan.
       Dus misschien kan iemand mij vertellen wat precies de stappen zijn om tot een nietigverklaring bij de kantonrechter te verzoeken?
       Want ik vind de materie best wel ingewikkeld….een nietigverklaring mag je beschouwen als een besluit dat nooit genomen had mogen worden, maar als daaraan nog steeds acties blijven verbonden, moet je dan eerst gaan voor nietigverklaring of komt daarna als je wil dat bestuur ernaar handelt, ook de vernietigbaarheid van het nog steeds nietige handelen er ij?
       Kortom, wat is precies de procedure die ik kan volgen?

       #35881
       Rob
       Deelnemer

        Kortom, wat is precies de procedure die ik kan volgen?

        Ik weet dat niet in deze kwestie en kan je daar ook geen antwoord op geven.
        Wellicht is het verstandig de kwestie eens aan een jurist voor te leggen.

        #35882
        Nederlandvve.nl
        Deelnemer

         Dank je, ik zal me richten tot stichting VVE Belang, ik had betracht dat ik hier de antwoorden zou krijgen. En anders kan ik vast via mijn lidmaatschap bij Eigen Huis meer te weten komen.

        7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.