VvE contract met Stadsverwarming persoonlijke aansluitingen GEEN ISDE SUBSIDIE

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op juni 20, 20236:29 pm door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #40908
  teckelodorus
  Deelnemer

   In 2021 tekende Het Bestuur met goedkeuring van de leden een door Stadsverwarming opgestelde overeenkomst voor de overstap van Gas naar aanleg stadsverwarming met individuele aansluitingen.
   Het besluit hiertoe werd ingegeven door de subsidies, die zouden worden verstrekt. Enerzijds de Gemeentelijke subsidie van 2.500,= per adres(eigenaar) en ISDE subsidie van 3.325,= via de RVO per adres(eigenaar). Ons complex bestaat uit 24 appartementen. De begeleiding van de subsidie verkrijgingen zouden volledig worden begeleid door de Stadsverwarming. De gemeentelijke subsidies werden vóór de start van het project in één bedrag, na individuele ondertekeningen op een collectieve lijst, door de Gemeente overgeboekt op de rekening van de VvE, die het bedrag met aanvulling voor de eerste termijn aan Stadsverwarming overboekte. Te vermelden valt nog dat de Gemeente de enige aandeelhouder van de Stadsverwarming is.
   Wat de ISDE subsidie betreft, heb ik in November 2021 nog gecommuniceerd met de Stadsverwarming, dat de ISDE subsidie ook persoonsgebonden subsidie is, echter er werd verklaard dat zij het regelden en het niet zou frustreren.
   December 2022 werd het project opgeleverd en in januari 2023 werd gepland dat de Stadsverwarming de persoonlijke aanvragen voor ISDE subsidie zou afwerken voor degenen, die daar hulp bij nodig hadden. Ikzelf heb aan Stadsverwarming alle benodigde documenten opgevraagd en gekregen en heb daarop zelf de subsidie aangevraagd.
   Een paar maanden later, waar ik in 2021 mijn bezorgdheid al over uitgesproken had, werden alle subsidie aanvragen AFGEWEZEN. 4 personen hadden het zelf aangevraagd en Stadsverwarming voor de overige 20 personen met de persoonlijke DIGID inloggegevens.
   Wij komen als VvE nu dus 79.800,- tekort in onze financiële huishouding.
   De Stadsverwarming is in overleg getreden met de RVO, echter tot op heden(het loopt nu alweer een paar maanden), en het kan nog wel even duren, is er bij RVO nog geen resultaat geboekt.
   De RVO heeft zich op het standpunt gesteld, dat er niet aan de voorwaarden is voldaan, zijnde: persoonlijke contracten, persoonlijke betalingen, etc. De VvE ( lees Stadsverwarming) heeft alles geregeld en de VvE wordt als zakelijke onderneming gezien.
   De stadsverwarming claimt, dat het wel goed zal moeten komen, maar de ambtelijke molens draaien erg langzaam.
   De vragen: Wat kan de VvE nu nog doen? Moet de VvE de Stadsverwarming nu reeds op voorhand aansprakelijk stellen, vanwege de onjuiste voorlichting voor het verkrijgen van de individuele subsidies of moeten zij afwachten totdat de Stadsverwarming het al dan niet met de RVO heeft afgewikkeld? Of zouden de individuele bewoners de Stadsverwarming aansprakelijk moeten stellen vanwege de afwijzingen door RVO?

   #40914
   Rene
   Deelnemer

    Juridisch advies win je niet in op een forum. Je krijgt reacties met de beste intenties, maar met geen enkele garantie.
    Wat de VVE nu nog kan doen is juridisch advies inwinnen bij een juridisch onderlegt persoon, beter bekend als een advocaat. Er zijn diverse advocaten onderlegt in VVE en/of subsidie zaken.
    Andere optie is een belangenvereniging zoals VVE-belang. Of ze lopende zaken oppakken als je lid wordt weet ik niet. Maar ze zijn wel goed onderlegt met subsidie en energiezaken volgens mij.

    Even snel googlen levert mij ‘t idee op dat je als VVE buiten de boot valt, tenzij er minimaal één woning verhuurd worden. Dan kan je aanspraak maken op een andere regeling : https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/sah

    Bent u lid van een (gemengde) VvE? Dan kunt u met de ISDE geen subsidie krijgen voor aansluiting op een warmtenet. U komt mogelijk wel in aanmerking voor de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH). Lees de voorwaarden van deze regeling goed door om te zien waarvoor u subsidie kunt aanvragen.

    #40922
    teckelodorus
    Deelnemer

     Dank voor Uw reactie, mijn hoop is ook gevestigd op wat reacties waar ik wat mee kan doen om een volgende stap te maken. De door U aangegeven ‘link’ is helaas niet van toepassing op onze situatie.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.