vve dwingen om de wijziging van de vorige eigenaar te herstellen

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #11958
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Twee jaar nadat we de vve hebben gekocht, worden we gedwongen wijzigingen die door de vorige eigenaar zijn aangebracht, te repareren.  De oude eigenaar had veel problemen met de VVE en besloot op een dag een gat in de buitenmuur te maken om een ​​wasdroger te plaatsen.  Een metalen rooster bedekt het gat.  Enkele jaren later heeft ze het huis aan mij verkocht.  2 jaar later ontvingen we een e-mail van de VVE dat het gat illegaal is en dat we een week de tijd hebben om de grill te verwijderen en de steen opnieuw te doen!  zo niet, dan brengen ze ons voor de rechter.  mijn vragen.  is er een verjaringstermijn die wijzigt naar buiten (ongeautoriseerd) waar ze geacht worden geaccepteerd te zijn door de VVE als ze de eigenaar niet op de hoogte stellen?  wie is verantwoordelijk, ik of de laatste eigenaar?

  #12033
  mako724
  Deelnemer

  Ik Ik denk dat het hier zal draaien om redelijkheid en billijkheid. Daarvoor zijn aantal feiten van belang bv.
  Is de vorige eigenaar aangeschreven dit gat te herstellen?
  Hoe heeft VvE dit gemeld, vaak is namelijk een aangetekende brief verplicht.
  Welk modelreglement is van toepassing.

  #12045
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  bedankt voor de informatie.  de laatste eigenaar ontving een e-mail van de vve die de wijziging goedkeurde vanwege gezondheidsredenen.  de vve vertelt ons nu dat we het moeten veranderen omdat we niet langer dezelfde gezondheidsproblemen hebben.  ze hebben geen dossier om te bewijzen dat wat de vorige eigenaar heeft gedaan verkeerd was, maar ze dreigen advocaten te sturen om ons te vervolgen als we het niet meteen oplossen.  ze weigeren nu e-mails te beantwoorden omdat ze zeggen dat ze dat ook niet hebben, ik moet de wijziging aanbrengen of juridische kosten dragen.  ik weet niet wat ik moet doen.  is dit legaal?

  #12046
  RonaldL
  Deelnemer

  Het kan zijn dat de VvE aan de vorige bewoner een tijdelijke toestemming heeft verleend voor een kleine aanpassing in gemeenschappelijke zaken wegens een privé belang zoals gezondheid.
  Bij die tijdelijke toestemming had de VvE moeten  vastleggen dat die aanpassing door die vorige eigenaar hersteld moet worden als het privé belang eindigt (bijvoorbeeld weer gezond) ten laatste vóór verkoop van het appartement, ofwel deze aanpassing “doorverkopen” aan de nieuwe eigenaar.
  Ten tijde van de aankoop van het appartement door u heeft het bestuur van de VvE de mogelijkheid gehad deze zaak aan u te melden toen zij de verklaring geen bezwaar (of hoe heet die melding?)  bij de notaris indiende.
  Blijkbaar heeft de VvE dat verzuimd.
  Blijkbaar heeft de vorige eigenaar de aanpassing niet aan u “doorverkocht”.
  U heeft het appartement gekocht in de kennelijke staat waarin het verkeerde. Mijns inziens (toegegeven geen advocaat of specialist) heeft u weinig te vrezen.
  Ik zou een dergelijke argumentatie schriftelijk het VvE bestuur doen toekomen en rustig afwachten.

  #12048
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  bedankt voor de informatie.  Toen we het huis kochten, zei de vve tegen de notaris dat alles in orde was.  nadat ze het gebruik van pesten waren begonnen.  firdt ze wilden dat we de kleur van onze zonnescherm veranderen.  toen wilden ze dat we het model van de zonneschermmachine veranderden.  nu willen ze de prikwand patchen.  al deze dingen zijn gedaan door de laatste eigenaar.  ze blijven me bedreigen.  ze hebben geen bewijs, maar ze sturen slechte e-mails (in het Engels) er was nooit een begrip.  ik weet niet wat ik moet doen, ze blijven mijn vrouw lastigvallen.

  On 16 Jun 2020, at 14:53, Weissenbruch, Peter van <peter.vanweissenbruch@vestia.nl>
  I sincerely hope that you and your family are doing well in these challenging times
  It has been brought to my attention that the ventilation grid in the outside wall is still there! I believed that we had an understanding about this. I kindly ask you to remove the grid and repair the wall within one week. If the repairs are not carried out within this period, the Home owners society will make the repairs and you will be charged.
  I do hope that you wil repair it as we agreed upon.
  Peter van Weissenbruch
  Vestia
  Loevensteinlaan 627, Den Haag

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.