VVE eist hoge eenmalige bijdrages voor absurd luxe kostenposten

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #38934
  ikhebeenvraag
  Deelnemer

   Ik betaal rond de 400 euro VVE kosten per maand voor een appartement van ongeveer 110 m2. Nu wil mijn VVE een super de luxe restyling doorvoeren van het gehele gebouw opgesteld door een kunstenaar architect met een kostenplaatje van ongeveer 600.000 euro. Ik word nu verplicht om naast mijn maandelijkse bijdrage van ongeveer 400 euro per maand aan 6.000 euro (mijn breuksom is ongeveer 1/100) voor deze luxe te betalen.

   In de verbouwing zitten ontzettend veel dure en onnodige luxe aspecten inbegrepen. Sfeerlampjes van 40.000 euro, spiegelwanden, een verlaging van het plafond (125K) en een verbreding van de gang. Onze hele entree wordt van ‘normaal’ wit omgetoverd tot een gouden kitscherige ‘kunst’ entree.

   Hiervoor heeft het bestuur 2/3 van de stemmen behaald eergisteren. Ze zijn al 2 jaar bezig dit door te drukken en hebben hiervoor veel misleidende informatie en gemanipuleerde bedragen gepresenteerd in het verleden. Dit heb ik bekend gemaakt en afgelopen week is een nieuwe stemming gehouden waar het ze toch gelukt is dankzij hun vriendjes en een grote investeerder om 2/3 stemmen te werven. Persoonlijk merk ik dat mensen niet meer tegen het ‘kunstwerk’ durven te stemmen dmv status en groepsdruk (ik word bijvoorbeeld uitgekotst door het bestuur doordat ik dergelijke misleidende bedragen en informatie TERECHT bekend heb gemaakt – ik kan deze informatie eventueel delen in een extra post).

   Ik word nu verplicht 6.000 euro te betalen voor onnodige luxe. Mij is duidelijk gemaakt door het bestuur dat ik geen poot heb om op de staan en dat ik dit bedrag MOET betalen omdat 2/3 deel dit heeft besloten. Mijn vraag is dan ook moet ik meebetalen in hun luxe uitspattingen die ik niet wil?

   Voorheen is ook gesproken over een fitness centra en spa van 2.5 miljoen waarvoor ik 25.000 euro aan eenmalige bijdrage zou moeten betalen. Op dit moment is dit project van de baan. Echter geeft het bestuur aan dat ik alles waarvoor 2/3 wordt gestemd moet betalen. Ik voel mij onveilig in mijn VVE. Ik heb het gevoel dat ik NUL controle en zeggenschap meer heb over mijn privé vermogen en dat geeft me een heel onveilig gevoel.

   Ik vraag me dan ook af of het inderdaad waar is dat hier geen grenzen aan zijn gebonden zoals mijn VVE mij verteld? Stel zij stemmen 2/3 om een pretpark te bouwen in ons gebouw dan zal ik dat dus zo moeten betalen? Hoe is dit mogelijk?

   Nu vind ik in mijn ondersplitsingsakte wel het volgende:
   “Besluiten voor de vergadering tot het doen van buiten het onderhoud vallende uitgaven, kunnen slechts worden genomen met een meerderheid van ten minste twee/derde van het aantal uitgebrachte stemmen” “Dit geldt eveneens voor besluiten tot verbouwing voor zover deze niet als een uitvloeisel van het onderhoud zijn te beschouwen. De eigenaar die van zodanige maatregel geen voordeel trekt is niet verplicht in de kosten hiervan bij te dragen.”

   Kunnen zij mij verplichten mee te betalen aan hun luxe restyling? En zijn er bepaalde grenzen waardoor ik mijn privé geld kan beschermen voor de uitspattingen van mijn VVE? Alle tips zijn welkom.

   #38939
   Rob
   Deelnemer

    Zie ook deze discussie op dit forum.
    Het lijkt mij zeer verstandig om op zeer korte termijn contact te zoeken met een jurist/advocaat, gespecialiseerd in het appartementsrecht.

    Een verzoekschrift tot vernietiging van een VvE-besluit moet binnen één maand na de dag waarop de verzoeker van het besluit kennis heeft genomen of kennis heeft kunnen nemen, worden ingediend bij de kantonrechter.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.