VvE en Stichting

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Auteur
    Berichten
  • #533
    Aisha
    Deelnemer

      Is de constructie VvE en een Stichting, die in feite het beheer doet en waar o.a. personeelsleden in zijn onder gebracht. Of is het als VvE beter om alles via extern beheer te laten uitvoeren.
      En in hoeverre heeft een RvC (van de VvE) zeggenschap over deze Stichting.

      #535
      Aisha
      Deelnemer

        In aansluiting op mijn vorige vraag zou ik ook graag willen weten op grond waarvan een RvC een BALV kan uitschrijven

        #536
        Colin
        Deelnemer

          Raadselachtige vragen. De achtergrondinformatie bij deze 2 vragen is erg summier. Ik ben zelf niet bekend met een constructie, waarbij het beheer van de VvE is belegd bij een stichting. Ik zou daarom niet weten met welke reden dit wordt gedaan of wat hiervan de meerwaarde is. Als de risico’s van ziekte en arbeidsongeschiktheid van het stichtingspersoneel kunnen worden afgewenteld op de VvE, dan zou ik daar als appartementseigenaar niet rustiger van slapen. Maar ik acht het ook niet uitgesloten dat deze risico’s op een andere manier zijn afgedekt.
          Tsja, wat betreft de zeggenschap van de RvC over de stichting. Geen idee, wat is de relatie tussen de VvE en de stichting? Is het een stichting die speciaal is opgericht voor deze VvE? Of is het een stichting die meerdere VvE’s in beheer heeft en daardoor is te beschouwen als een partij die concurreert met commerciële beheerders, die de vorm van een eenmanszaak, VOF of BV hebben?
          De 2e vraag is eenvoudiger. De RvC kan op basis van het van toepassing zijnde modelreglement een ledenvergadering uitschrijven, op elk moment dat haar goeddunkt en om welke reden dan ook. In feite kan elk willekeurig lid van de VvE om een vergadering verzoeken, als hij/zij daarvoor de handtekening van een aantal mede-eigenaren heeft, zoveel dat 10% van het stemmenaantal is verzameld.

          #545
          Aisha
          Deelnemer

            De Stichting is destijds samen met de VvE opgericht zuiver met het doel om daar personeel in onder te brengen, die werkzaamheden verricht voor de VvE.
            Ook kunnen in de Stichting andere werkzaamheden tbv van de VvE ondergebracht worden. De Stichting ontvangt hiertoe een deel van de bijdrage van de VvE.
            Nu is de VvE voornemens dit personeel zelf in dienst te nemen. Heeft u enig idee welke consequenties dit heeft.
            In de Stichting zijn op dit moment wel diverse risico’s door middel van (personeels) verzekeringen afgedekt.

            #564
            Colin
            Deelnemer

              Als er diverse personeelsverzekeringen zijn afgesloten, zie ik verder geen bezwaar. Er zijn wel meer grote VvE’s die eigen personeel hebben. Dit is goedkoper dan een externe beheerder, want die zal bovenop de loonkosten nog winst willen maken ook. Het aantal fte’s dat de VvE in dienst heeft, moet natuurlijk wel zijn afgestemd op het concrete aanbod van werk. Het is niet de bedoeling dat er mensen op de loonlijst staan, terwijl er eigenlijk geen werk voor hen is.

            5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
            • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.