VvE in Bungalowpark met 100 woonkavels

Tags: 

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #5692
  Zilver1942meeuw
  Deelnemer

  De bungalows zijn private eigendom en verplicht lid van een VvE. Men betaald een bedrag aan onderhoudskosten voor het gezamenlijk bezit, maar er wordt nagenoeg geen onderhoud gepleegd, ondanks diverse aanmaningen van diverse leden.Kan men het bestuur aansprakelijk stellen voor de waardevermindering van de bungalows als gevolg van het niet nakomen van de parkreglementen en eventueel de onderhoudskosten fee opschorten?

  Zilver1942meeuw

  #5697
  Rob
  Deelnemer

  Ik ben niet heel erg bekend met VvE’s voor bungalowparken maar als het park gesplitst is in appartementsrechten ga ik er vanuit dat ook dezelfde regels gelden in de VvE.
  In dat geval lijkt mij dat het tijd wordt voor een nieuw bestuur welke wel zorg heeft voor de belangen van de VVE en zijn leden.
  Wanneer het park niet in appartementsrechten is gesplitst kan je, als ik het goed heb, ook geen verplicht lid zijn van de VvE maar dien je sowieso wel mee te betalen aan de basis-infrastructuur.
  Ik neem aan dat er in die laatste situatie ook andere aansprakelijkheden gelden.

  #6407
  Patricklimbo
  Deelnemer

  Je zou eens kunnen kijken in je splitsingakte die je gekregen hebt. Als er een VVe is zal er neem ik aan ook vergaderingen gehouden worden. Hiervan worden normaliter notulen bijgehouden.
  Als je weet wat in de splitsingakte staat en(indien van toepassing) het modelreglement dan kun je verder kijken wat je zou kunnen doen. Je weet dan ook gelijk wat je rechten en plichten zijn.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.