VVE met 50% en 50% stem recht.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #2450
  VVERotterdam
  Deelnemer

   Beste mede forumleden. Sinds 2016 doen de andere eigenaar en ik het vve beheer samen. Stemverhouding hij 3 stemmen en ik 1. Ik ben sinds 4 maanden eigenaar. Hij sinds 10 jaar. Omdat financieel beheer 1000€ goedkoper is per jaar dan algeheel beheer hebben wij sinds dit jaar daar voor gekozen. Nu heeft de andere eigenaar lekkage op de 3e en bovenste verdieping. Dit komt weliswaar waarschijnlijk door een constructie fout maar hier wil ik zonder goed onderzoek natuurlijk niet voor betalen. Omdat we met z’n 2e in de vve zitten moeten wij er beide mee eens zijn toch? Ook wil ik dan 3 onafhankelijke offertes en niet 1 zoals nu het geval is. Nu is er een vve vergadering per email naar mijn email adres gestuurd. Ik zal toch nooit gedwongen kunnen worden zolang ik het niet eens ben met de gang van zaken? We zitten immers met maar 2 personen in de vve. Er zijn geen andere leden.

   Alvast bedankt voor de informatie.

   Groet VVERotterdam

   #2451
   William
   Deelnemer

    Gezien de stemverhouding zul je toch vaak achter het net vissen. Zelfs als jij de uitnoding negeert, zal de andere eigenaar in zijn eentje toch nog een heleboel beslissingen mogen nemen. Veel beslissingen vereisen immers een meerderheid van de helft plus 1 of 2/3 aanwezigheid. Die heeft de andere eigenaar in zijn eentje al. De exacte benodigde aanwezigheid en stemverhouding kun je vinden in je splitsingsakte.
    Dan over de lekkage/constructiefout. Schrijf in reactie op de uitnodiging dat je graag meerdere offertes ziet voor het oplossen van de problematiek, of stel dit in de vergadering voor. Je bovenbuurman heeft er absoluut geen belang bij dat de reparatie veel duurder wordt gedaan, terwijl het goedkoper zou kunnen. Vermoedelijk is zijn breukdeel ook veel groter dan dat van jou.
    Ik zou eerst proberen er in goed overleg er uit te komen 🙂

    #2452
    Joost H.
    Deelnemer

     Constructiefout of niet, lekkage komt (neem ik aan) door gebrek aan gemeenschappelijke zaak, dus kosten herstel zijn ook gemeenschappelijk. Meebetalen zul je dus hoe dan ook moeten. Andere eigenaar heeft kennelijk meerderheidsstem, dus kan inderdaad besluiten doordrukken. Dat laat echter onverlet dat hij zijn meerderheidsstem niet mag misbruiken, bijvoorbeeld om andere belangen dan ‘eigenaarsbelangen’ te behartigen.

     #2453
     VVERotterdam
     Deelnemer

      Beide heel erg bedankt voor het meedenken en reageren. Ondanks dat de boven buurman een grotere stemverhouding  heeft blijft het zo dat er in de vve maar 2 partijen of bewoners zijn. In dit geval moet je er toch beide mee eens zijn? De offerte vd verbouwing bedraagt tussen de 3 en 5 duizend euro en de vve pot is leeg. De minderheids stem ben ik. En helaas heb ik vanwege een arbeidsongeschiktheids uitkering een laag inkomen.

      #2454
      William
      Deelnemer

       Hoi,
       Hier heb je helaas ongelijk:
       ‘Ondanks dat de boven buurman een grotere stemverhouding  heeft blijft het zo dat er in de vve maar 2 partijen of bewoners zijn. In dit geval moet je er toch beide mee eens zijn?’
       De stemverhouding is het enige dat hier telt, ongeacht hoeveel eigenaars/partijen er zijn. Je medelid heeft naar mijn mening zelfs correct gehandeld door per direct een vergadering uit te roepen. Vermoedelijk staat de verbouwing/reparatie is vermoedelijk niet begroot, waardoor er voor een dergelijk bedrag een vergaderbesluit genomen moet worden.
       Dat de vve pot leeg is, is spijtig, maar volledig jullie eigen schuld. Jullie moeten beide, naar breukdeel, bijdragen aan de gemeenschappelijke kosten.
        

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.