VVE opzeggen van grindpaden en gezamelijk stuk grond

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • #8821
  Gratis geld
  Deelnemer

   Hallo allemaal,

   Ik ben bij de aankoop van mijn éénsgezinswoning automatisch mede-eigenaar geworden van een aantal grindpaden en een stukje grond/tuin. Dit hoort bij een buurt van 38 woningen(geen appartementen) die allen lid zijn van een VVE.

   Nu is het geval dat de betreffende grindpaden en het stukje grond niet grenzen aan mijn eigen grond. Ik maak er ook geen gebruik van. Het stukje grond/tuin is zelfs een stukje lopen voor mij en ook daar maak ik dus geen gebruik van.

   Ik lees overal dat je niet uit een VVE kunt stappen, en dat lijkt me in het geval van een appartementen complex ook logisch. In dit geval gaat het echter om stukken grond die niet eens in de buurt van mijn woonhuis liggen en waar ik ook geen gebruik van maak.

   Mijn vraag is dus eigenlijk; kan ik van deze VVE afkomen?

    

   #8830
   RonaldL
   Deelnemer

    Nee.
    Lees de splitsingsakte. Daar staan uw rechten en plichten. Afsplitsing kan alleen door wijziging van deze splitsingsakte en daarvoor is medewerking vereist van alle overige eigenaren als ook eventuele hypotheek nemers (banken bijvoorbeeld) van al die eigenaars als ook begunstigden uit hoofde van erfdienstbaarheden. En is een notarieel proces.
     

    #8834
    Gratis geld
    Deelnemer

     Nee. Lees de splitsingsakte. Daar staan uw rechten en plichten. Afsplitsing kan alleen door wijziging van deze splitsingsakte en daarvoor is medewerking vereist van alle overige eigenaren als ook eventuele hypotheek nemers (banken bijvoorbeeld) van al die eigenaars als ook begunstigden uit hoofde van erfdienstbaarheden. En is een notarieel proces.

     Ik begrijp het verhaal van de afsplitsing. Maar lees mijn verhaal eens goed. Het gaat om wat stukjes grond die niets met mijn grond en woning van doen hebben. Het gaat niet om een appartementen complex, maar om een buurt met 38 eensgezinswoningen.
     Is een VvE constructie überhaupt wel van toepassing op mijn situatie? Is een dergelijke afsplitsing wel rechtsgeldig als mijn grond en mijn huis geen enkele relatie hebben met de grond van deze VvE? Om welke reden kan ik met mijn grond en huis verplicht worden deel uit te maken van deze VvE?
     Ik kan helaas nergens antwoorden op deze vragen vinden. Het gaat overal alléén maar over appartementcomplexen.

     #8837
     RonaldL
     Deelnemer

      Dat bedoelde ik ook:
      De splitsingsakte gaat vermoedelijk ook niet over uw huis, maar slechts over dat gezamenlijke stukje grond. Vermoedelijk is er een VvE waarvan de leden zijn de huiseigenaren en is in de akte geregeld hoe dat stukje grond is gesplitst of juist niet is gesplitst maar gezamenlijk eigendom.
      Daarom,  lees de akte.
      Er zijn ook andere VvE’s dan appartementengebouwen, zoals bijvoorbeeld een aparte VvE voor een parkeerdak.
      Zonder inzage in de akte kunnen wij u niet verder helpen.

      #8839
      Gratis geld
      Deelnemer

       Dat bedoelde ik ook: De splitsingsakte gaat vermoedelijk ook niet over uw huis, maar slechts over dat gezamenlijke stukje grond. Vermoedelijk is er een VvE waarvan de leden zijn de huiseigenaren en is in de akte geregeld hoe dat stukje grond is gesplitst of juist niet is gesplitst maar gezamenlijk eigendom. Daarom, lees de akte. Er zijn ook andere VvE’s dan appartementengebouwen, zoals bijvoorbeeld een aparte VvE voor een parkeerdak. Zonder inzage in de akte kunnen wij u niet verder helpen.

       Bedankt voor je reactie.
       Ik ben op het moment niet in het bezit van deze akte. Die zal ik eerst eens opvragen.
       Wat ik uit het bewijs van eigendom van mijn woonhuis en grond haal, is dat de stukken grond van de VvE onverdeeld zijn. Is er aan de hand van dat feit al het één en ander vast te stellen wat betreft mijn opties uit deze VvE te stappen?

       #8844
       K. Rab
       Deelnemer

        Beste Gratis geld,
        U kunt met de andere leden van de VvE besluiten om de VvE in z’n geheel op te heffen, dat gebeurd in uw situatie vaker. Het eerste doel van een VvE is het in stand houden van het gebouw, dat is in uw situatie niet van toepassing.
        Echter, voor alles geld: lees eerst uw akte

        #8845
        William
        Deelnemer

         Het klinkt meer als een verplichte deelname in een stichting of een mandelig terrein dan een VvE eigenlijk.

         #9369
         Gratis geld
         Deelnemer

          Goede middag allen,
          Na een recente poging van het bestuur om de aanschaf van AED te financieren met geld uit de algemene middelen van onze VvE, heb ik dit toch maar weer opgepakt.
          Ik heb mij dus richting Kadaster bewogen om de splitsingakte op te vragen. Nu blijkt die niet te bestaan. Er zijn dus ook geen statuten en regelementen en/of verwijzingen naar standaard regelementen.
          Er is wel een registratie bij de KvK bekend als “Vereniging met beperkte rechtsbevoegdheid”. Deze heeft sib-code 94997 (overige belangenbehartiging). De omschrijving van wat dit omvat wijkt echter wel af van die op de site van het CBS.
          Omschrijving CBS site:
          Belangenbehartiging van eigenaren en huurders van woningen met betrekking tot hun woon- en leefgenot,
          w.o. flatexploitatieverenigingen;
          w.o. huurdersverenigingen;
          w.o. verenigingen van eigenaren van gemeenschappelijke antennesystemen.
          Omschrijving KvK inschrijving:
          Belangen behartigen van de leden van de vereniging, zijnde de eigenaars en/of huurders van de 38 woningen. Het beheren van de gemeenschappelijke eigendommen.
          Vraag: Kan iemand mij vertellen of dit zomaar kan? Kan er op deze manier afgeweken worden van c.q. invulling gegeven worden aan de in de sib-code gestelde richtlijnen/bepalingen door het CBS?
           

          #9377
          Gratis geld
          Deelnemer

           Goede middag allen

           CBI moet CBS zijn en de sib-code 94997

           #9394
           Bob
           Deelnemer

            Mijn vraag is dus eigenlijk; kan ik van deze VVE afkomen?

            Het juiste antwoord luidt JA.
            Refererend aan mijn post in jouw andere thread geef ik aan dat jouw lidmaatschap NIET kwalitatief is, waarmee opzeggen zonder meer mogelijk is.

            #9396
            Gratis geld
            Deelnemer

             Mijn vraag is dus eigenlijk; kan ik van deze VVE afkomen?

             Het juiste antwoord luidt JA. Refererend aan mijn post in jouw andere thread geef ik aan dat jouw lidmaatschap NIET kwalitatief is, waarmee opzeggen zonder meer mogelijk is.

             Dank, ik was inmiddels ook al op een site gestuit waar dit vermeld stond. Bedankt voor de bevestiging en het meedenken 👍

            11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
            • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.