VVe – Rechter die onze voorzitter en penningmeester is

Tags: , ,

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #10787
  Anoniem
  Deelnemer

   Vergeef me voor de arme Nederlanders, ik gebruikte een vertaler.

   Wij zijn 4 eigenaren in een flatgebouw. Onze voorzitter en penningmeester (die ook een prominente rechter is) vervult beide taken. Een eigenaar was een belegger die zijn woning verhuurde en de voorzitter heeft 2 andere eigendommen in NL, dus hij is hier bijna nooit.

   Ik ben in een zeer moeilijke positie. Jarenlang zijn er sinds de intrekking van onze voorzitter in ons gebouw niets anders dan problemen. Ik ben degene die het meest door deze problemen wordt getroffen. Ze waren eenvoudig genoeg om vast te stellen of de voorzitter eerlijk was geweest. net als bij andere eigenaren op dit forum, word je gemarginaliseerd als de ‘problemenmaker’. Elke kwestie die ik naar de VVe bracht, de 2 niet-ingezeten eigenaar, zei altijd dat we er nauwelijks zijn en dat stoort ons dus niet. Dit leidde tot conflicten met de eigenaar van het appartement boven mij en mijzelf.

   De problemen zijn nooit opgelost, ook al was de eigenaar boven mij degene die alle problemen veroorzaakte (zoals het doorsnijden van een gemeenschappelijke afvoerpijp, hij plaatste een nieuwe toegangsdeur naar zijn appartement op de overloop 2m voor mijn deur, met behulp van de ruimte achter de hoofdleiding ingang als zijn persoonlijke opslagruimte, enz.).

   Onlangs hebben we grote dakrenovaties uitgevoerd (€ 16.000). Ik vraag de afgelopen jaren de voorzitter / penningmeester om de factuur voor dit werk en de rekeningen van de VVe. Uiteindelijk stuurde hij me de ‘rekeningen’, maar het zijn slechts bankafschriften en ondanks herhaalde verzoeken nog steeds geen factuur.

   Omdat ik al mijn rechten en toegang tot VVe-informatie heb verloren, nam ik het heft in eigen handen. Ik stopte met het betalen van mijn maandelijkse contributie onder vermelding van de bovenstaande problemen.

   Nu had ik een rechtsbijstandsverzekering bij Arag, die in hun wereldlijke wijsheid weigerden actie te ondernemen voor een van de kwesties die ik onder hun aandacht bracht. We zouden niet in deze nare situatie verkeren als Arag meteen had gehandeld. Ze deden niets, afgezien van een paar brieven aan de voorzitter die hij niet eens de moeite nam om te antwoorden. Ik gok omdat hij een rechter is en daarom boven de wet staat.

   Nu heb ik een dagvaarding gekregen om de contributie te betalen en Arag besloot de verzekering te annuleren. Het werd 6 maanden geleden geannuleerd en ik kwam er alleen per ongeluk achter toen ik om hulp voor de dagvaarding vroeg. Ik heb de rechtbank verzocht de zaak uit te stellen vanwege een probleem met Arag. En ik heb nu KIFID betrokken. KIFID heeft geen ruggengraat omdat ze worden gesponsord en ondersteund door dezelfde bedrijven die ze zouden moeten onderzoeken.

   Heeft iemand enig idee van wat of waar ik hulp moet zoeken?

   After years of dealing with this, I am so sick and tired.

   #10795
   Carla
   Deelnemer

    @ Shilu, je rechten en toegang tot de VvE informatie kan je niet verliezen. Soms zit er niets anders op dan deze, via een gerechtelijke procedure , af te dwingen. Ik lees echter dat je een probleem hebt met je rechtsbijstandverzekering. Tja, daar kan ik je helaas niet mee verder helpen. Als deze werkelijk is opgezegd, dan neem ik aan dat je daar geen verplichtingen meer bij hebt. Informeer vervolgens bij een andere aanbieder.
    Het niet betalen van je maandelijkse bijdrage is niet toegestaan.

    #10804
    Anoniem
    Deelnemer

     Bedankt voor uw antwoord Carla.
     Dus wat gebeurt er als ik me aanmeld bij een andere juridische dienstverlener? Weet je of ik mijn zaak bij hen kan voortzetten? Of zullen ze geen eerdere zaken in behandeling nemen? Weet je alsjeblieft uit DAS en Lancyr wie beter is of zijn ze min of meer hetzelfde?

     #10805
     nico
     Deelnemer

      @shilu, ben bang dat een andere rechtsbijstandverzekeraar zal weigeren.

      #10806
      Carla
      Deelnemer

       @Shilu, geen idee wat er wel of niet kan bij een andere aanbieder op het gebied van rechtsbijstandverzekeringen. Een en ander zal afhangen van ieders eigen voorwaarden.
       Je zou je eventueel in verbinding kunnen stellen met een Juridisch loket. Zie: https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactgids/juridisch-loket
       Met vriendelijke groet, Carla

       #10808
       nico
       Deelnemer

        @Carla,
        wat ik eigenlijk bedoelde te zeggen dat een andere verzeraar geen polis gaat afsluiten als er al een conflict op voorhand bekend is. Dat is niet hun verdienmodel namelijk.

        #10809
        Anoniem
        Deelnemer

         No worries, I already had the feeling that new service provider will not take existing cases.
         Thanks for your replies.
         So basically, I am stuffed.
         Please are you able to suggest a lawyer who specialises in VVe issues in Amsterdam?

         #10814
         Anoniem
         Deelnemer

          @ Nico, dank voor je toevoeging. Ik begreep je al wel, echter vanwege de verrassende ontdekking van @ Shilu…( na 6 maanden merken dat de verzekering  is geannuleerd )…Tja….we moeten het doen met wat de vragensteller stelt…., verwees ik haar door naar de genoemde site. Het kan m.i. toch niet zo zijn dat, mocht de situatie zo zijn als geschetst, je nergens meer terecht zou kunnen en/of derhalve je je niet kan verzekeren voor een probleem wat niet is opgelost en je wel juridische bijstand nodig hebt.
          @ Shilu, er zijn diverse kantoren waar advocaten werkzaam zijn die gespecialiseerd zijn in het VvE-Recht. Ook in Amsterdam.
          Met vriendelijke groet, Carla

          #10816
          Anoniem
          Deelnemer

           @Nico, bedank.
           @Carla, heel erg bedankt voor al uw suggesties.
           Er zijn 2 problemen die moeten worden aangepakt. Arag en VVe. Arag-kwestie is het probleem dat alle VVe-problemen heeft veroorzaakt door in de loop der jaren geen actie te ondernemen. Arag is een zeer krachtige organisatie en weet dat Kifid hen niet zal straffen. De meeste commissies binnen Kifid zijn bemand door ex-medewerkers van Arag of zijn op een of andere manier verbonden met Arag. Net zoals sommige advocaten die werk van Arag ontvangen (ik weet dit uit eigen ervaring). Zelfs de zogenaamde experts die Arag benoemt voor expertmeningen zijn niet bereid om tegen Arag in te gaan. Ze hebben richtlijnen: waar het om gaat is minismise kosten en bieden geen bewijs voor rechtszaken.

           #11262
           K. Rab
           Deelnemer

            Wat is er de reden van dat Arag de verzekering heeft beëindigd? Daar moet u schrijven van hebben ontvangen.
            Voor wat betreft uw conflict met de VvE: dat geeft u niet het recht om te stoppen met de betaling van uw servicekosten. Zoals hierboven ook is opgemerkt, u bent uw rechten m.b.t. de VvE niet verloren, dat raakt u alleen kwijt als u het appartementsrecht vervreemd.
            Voorts mogen voorzitter en penningmeester niet één en dezelfde persoon zijn, ik vermoed dat u dat al weet. U bent als eigenaar net zo goed gerechtigd om de stukken in te zien en om de voorzitter aan te schrijven. Ik begrijp uit uw schrijven dat u zich laat weerhouden door de functie die de eigenaar heeft, niet doen. Kom op voor uw rechten

           10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
           • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.