vve / regels / wetboek / afspraken

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • #9476
  Anoniem
  Deelnemer

   Hallo Allemaal,

    

   Wie kan mij “” Helpen”” met de regels.

   De VVE verplicht om lid te worden.

   Appartement gekocht met parkeerplaats.

   Nu heeft de VVE besloten dat heel het appartementen complex gebruik mag maken van een parkeerplaats die ik gekocht heb. Maar ik wil die voor mij zelf. Dus wie heeft er gelijk. Het Nederlandse wetboek? Ik ben eigendom van die parkeerplaats. Of de vve die zegt “” Nee”” heel het appartementen complex mag gebruik maken van jou gekochten parkeer plaats! Ik hoop iemand mij kan en wil helpen. Mijn dank is groot!

   #9477
   Rob
   Deelnemer

    Dat is te lezen in jouw leveringsakte en splitsingsakte.
    Als jij een appartementsrecht hebt gekocht dat recht geeft op een parkeerplaats dan heeft de VvE daar verder niets over te vertellen en mag alleen jij die parkeerplaats gebruiken.
     

    #9480
    Anoniem
    Deelnemer

     Dankje wel Rob. Ik heb het gevoel dat de makelaar en de vve samen spannen. Belangenverstrengelingen zijn. Dat ze daarom elkaar de hand boven het hoofd houden.
     Het makelaars kantoor doet het onderhoud. Schilderen en elektra.
     En de vve heeft nu gezegd. Dat alle bewoners van het appartementencomplex de auto neer mogen zetten waar ze willen. Maar ik heb zo iets. Ik heb die parkeer plek erbij gekocht. Dus ik wil die ook kunnen gebruiken.
     De vve heeft de makelaar gevraagd om de administratie te doen.
     Dus ik kom er met de vve die de regels maakt en zich daar niet aan houden niet uit.
     En ik heb de makelaar daar op aan gesproken. Maar ik krijg alleen maar tegen werking.
     Ik ben voor rotte vis uit gemaakt. Dus ik zit emotioneel vol. Boosheid en frustratie.
     Super bedankt Rob ik ga dat morgen uit spitten hoe ze dat in elkaar hebben gezet.

     #9492
     mvanw
     Deelnemer

      Hallo Brit…
      “En de vve heeft nu gezegd. Dat alle bewoners van het appartementencomplex de auto neer mogen zetten waar ze willen.”
      Zo als zo vaak hier gesteld, wat staat er in de splitsings-akte…
      Bij ons complex zijn alle parkeerplaatsen namelijk apart vermeld in de akte en op een kadastraal overzicht ingetekend, en dus vast gelegd voor wie welke plek is.
      Dan heeft de VvE geen inspraak over die plek m.b.t. wie daar allemaal mogen parkeren.

      #9493
      Anoniem
      Deelnemer

       Beste mvanw,

       Op het koop contract staat dat de parkeerplaats gekocht is. En op de plattegrond van het complex staat welke parkeerplaats bij welk appartement hoort. Ik heb een heel dossier aan papieren. Heb ze nu niet bij de hand. Anders kon ik over type wat er staat in het kleine stukje. Ze hebben het zo geschreven in mijn ogen hoe ik de tekst lees. Met Nederlandse taal is dubbelzinnig. Zo hebben ze het in mijn ogen verwoord. Maar parkeerplaats staat net als zo op de voortuin bij het koop contract beschreven,
       En de vve en de makelaar wie zij gevraagd hebben om alles mee te regelen. Die zeggen iedereen van het appartementen complex mag de auto op 1 van de plaatsen neer zetten die vrij is. Dan willen ze ook nog je aan sluit. En zijn de parkeer vakken te klein. Een fiat panda kan binnen het vak staan. Maar een grotere auto niet. Dan sta je over de scheidingslijn heen. En je mag maar 1 auto per appartement parkeren. Dat doet de vve ook niet en die heeft de regels nog bedacht ook. De vve wil niet investeren om de parkeerplaats af te sluiten voor mensen die er niet thuis horen en om de vakken groter te maken mag volgens de vve van de gemeente weer niet. Nu inmiddels 11 jaar verder is het nog 1 grote puinhoop. En de vve bedenkt regels maar houd zich zelf ook niet aan de regels. En de vastgoedmakelaar geeft als antwoord. Wij doen alleen wat de vve ons vraagt de administratie. Maar ik zeg dat die onder 1 hoedje spelen met de vve. Hun verdienen geld aan het complex. Dat is toch zo klaar als een klontje. Het appartement is van mijn ouders die op leeftijd zijn. Ik ben dus hun dochter die zich nu hier in verdiept. Omdat ik het beu ben dat mijn ouders de auto niet op hun parkeerplaats die ze gekocht hebben kunnen parkeren. En de vve aanspreken heeft geleid dat mijn moeder voor rotte vis is uit gemaakt. En dit accepteer ik niet. Dus vandaar dat ik nu zoekende ben naar informatie hoe alles in elkaar steekt. En ik heb nog niet alle stukken door gelezen. Gisteren wel een deel maar nog niet alles. Ook nog geen splitsing akte tegen gekomen.

       #9494
       Anoniem
       Deelnemer

        Het appartementen complex bestaat uit 3 verdiepingen met een voortuin. En aan de achterkant van de woning een parkeerplaats. Die niet afgesloten is. Met voor iedere bewoner 1 parkeerplaats. Met een plattegrond erbij welke parkeerplaats bij welk appartement is gekocht. Parkeerplaats nummer 4 hoort bij mijn ouders. Dat is bij hun achter deur. Hun wonen op de onderste verdieping. De deur van de 2 bovenste lagen van het appartementen complex zit aan de zij kant van het gebouw. Mijn moeder heeft aan de vve 1 persoon daarvan gevraagd. Of de Dame in kwestie haar auto wil verzetten. Op de parkeerplaats die bij haar appartement hoort. Zodat mijn moeder erbij kon met haar boodschappen enz. Mijn moeder  wordt aankomende dinsdag 69 jaar. En kampt met verschillende gezondheidsproblemen. Toen werd mijn moeder voor rotte vis ( dan houd ik het nog netjes) uitgemaakt door de intercom. Dus ik heb de koop overeenkomst gezien. Ik heb de plattegrond gezien. Waar op staat welk parkeerplaats bij welk appartement hoort. En ik heb gezien in de koopovereenkomst. Appartement met indeling keuken woonkamer slaapkamer enz. voortuin parkeerplaats. En de vve zegt. Nec we houden ons niet aan onze eigen parkeerplaats. Maar we zetten hem neer waar plek is. Wat voor verdieping 2 en 3 geen verschil maakt die moeten toch de hoek om lopen om naar binnen te kunnen maar wat voor verdieping 1 zeer lastig is omdat ze een parkeerplaats bij hun achterdeur gekocht hebben. En nu soms nog niet eens op de parkeerplaats bij het appartementen complex kunnen parkeren. Omdat onbevoegden ook hun auto daar parkeren . En hun auto op hun rug mee naar binnen nemen gaat ook niet. Het is dan de optie om hun auto ongeveer aan de andere kant van de wijk ergens te hopen er plek is om hun auto te kunnen parkeren. Ongeveer 5 a 10 minuten lopen. Als daar plek is. En de vve wil geen parkeerplaatsen bij kopen. Er is een aandeelhouder die geloof 3 parkeerplaatsen heeft net buiten het terrein. Dus aansluitend is. Maar de vve wil die niet kopen. Want het is te duur.

        #9495
        Anoniem
        Deelnemer

         Die parkeerplekken liggen aan de kant , de zijkant van het appartementen complex waar de voordeur van verdieping 2 en 3 is.

         #9496
         Rob
         Deelnemer

          Wanneer overduidelijk vaststaat dat je een eigen parkeerplaats hebt zou je ook kunnen overdenken om op die parkeerplaats een anti-parkeerbeugel te (laten) plaatsen zodat anderen niet meer van die parkeerplaats gebruik kunnen maken.
           

          #9498
          Anoniem
          Deelnemer

           Beste Rob, die gedachten hebben we ook gehad. Maar doordat de parkeerplek vrij smal is. En nummer 1 en 3 er naast parkeren. En zo parkeren ik er niet tussen kan. Heb ik niks aan die beugel.

           #9499
           Rene
           Deelnemer

            Elke plek is persoons (eigenaars-)gebonden, als dit zo is vastgelegd als persoonlijk eigendom in het kadaster.
            Plekken bijkopen als VVE zie ik niet als oplossing, want dat is geen taak van de VVE.
            Ik zou beginnen met het plaatsen van een bord met kenteken om kenbaar te maken dat de plek alleen voor uw eigen auto bestemd is. Stap twee is het inschakelen van politie op ‘t moment dat iemand anders op uw plek staat.
            Het ruim parkeren kan u ook via de wijkagent spelen. Deze moet niet direct en alleen met ‘t bonnenboekje aan de slag gaan, maar juist vanuit zijn functie de buren aanspreken op gedrag.
            Normaal gesproken is dit allemaal niet nodig, en kan een VVE dit zelf goed regelen, maar blijkbaar is het bestuur van de VVE niet gezond opgezet. Dat is een groter probleem dan alleen de parkeerplaatsen ben ik bang.

            #9503
            Anoniem
            Deelnemer

             1. De politie doet niks.
             2. De parkeer plekken ( plaats ) is smal. Dat is de rede waarom de vve er plekken bij wou kopen om de parkeer plekken van nu groter te maken. Zodat er meer vakken zijn.
             3. Nee de vve is niet gezond anders dan sta je een bewoner netjes te woord ipv scheldwoorden.
             4. Wijk agent valt onder een andere tak bij de Politie die heeft aangegeven niks te kunnen doen. Welkom in Nederland.
             Weet je het is niet normaal hoe mensen in die vve met elkaar om gaan. Zelf regels bedenken en dan zelf niet uit voeren is er 1 van. Dan een grote mond. Kortom ik ben die lui zo kots en kots beu. Vergadering is totaal uit de hand gelopen. Om ieder honds gezeik krijgen mijn ouders een brief. Die brief in zo onduidelijk ( tegenstrijdig). Het is 1 zooitje en dan schrijf ik het nog netjes. Maar ik weet nu ik in mijn recht sta. De vorige keer de auto er achter geparkeerd. Toen bewoner die weet hoe het zit met parkeren. Bewust de auto daar neer had gezet. Had ze de politie gebeld. Verbaal gekregen van 75 euro.

            11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
            • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.