VvE vergadering via conference call

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op maart 1, 20182:13 pm door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #6728
  Alexander
  Deelnemer

   Ik ben eigenaar in een VvE die via conference-call vergadert. Het merendeel van onze eigenaren woont niet op het adres van de vve en is vaak onderweg in het buitenland. Voor hun is het erg prettig dat zij van een afstand de vergadering kunnen bijwonen. Het werkt voor ons veel efficiënter dan bij elkaar komen. Het vinden van een vergaderdatum is eenvoudiger en ze zijn niet een hele avond kwijt. Het enige verschil met onze vorige beheerder is dat de beheerder via Skype aanwezig is. De agenda wordt in overleg met alle eigenaren bepaalt en iedereen kan zijn of haar zegje doen tijdens de vergadering. Bij ons is het meestal zo, dat de eigenaren die in Nederland wonen of zijn toch op één adres bij elkaar gaan zitten om te vergaderen. Wat is dan nog de meerwaarde van het allemaal bij elkaar zitten? Even los van de regeltjes in de splitsingsakte of het modelreglement?

   Groeten,

   Alexander

   #6733
   Nicolas
   Deelnemer

    Alexander, ik ben ook eigenaar in een VvE waar het merendeel van onze eigenaren ergens anders woont en vaak onderweg is in het buitenland.
    Wij zijn geïnteresseerd in hoe jullie via een conference-call vergaderen. Dat willen wij ook.
    Onze advocaat is van mening dat wij dan een van de twee dwarsliggende eigenaren die nog wel op het VvE-adres wonen zouden moeten uitkopen of op een of andere nette manier zien overhalen om de splitsingsakte te kunnen aanpassen.
    Even los van de regeltjes in de splitsingsakte of het modelreglement:
    zijn jullie (air)b&b-verhuurders of gewone verhuurders?

    #6739
    Carla
    Deelnemer

     Ik vind de oplossing om eigenaars die niet willen mee werken aan een conference-call systeem maar uit te gaan kopen, te gek voor woorden.
     Verder ervaar ik het willen ontwikkelen van wat dan ook, binnen een VvE, het never los kan van de gegeven regelgeving. ( Modelreglement/Splitsingsakte )
     Met vriendelijke groet,
     Carla.

     • Deze reactie is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .
     #6769
     Alexander
     Deelnemer

      @Nicolas: enkele eigenaren bij ons zijn “gewone” verhuurders; onze VvE wil geen Air B&B-verhuur.
      De vergadering gaan bij ons via Skype: één van de eigenaren set de call op; de rest accepteert die en je kunt beginnen te vergaderen. Vooraf zijn de agenda en overige vergaderstukken al rondgemaild. Voor ons ideaal; wij zijn een kleine VvE (6 appartementsrechten) die zo zeer effectief kan overleggen zonder gebonden te zijn aan het allemaal bij elkaar komen. Dat laatste is vaak de grootste puzzel met drukke agenda’s en verblijf in het buitenland. Ik ben overigens wel benieuwd of een splitsingsakte Skype-vergaderingen wel of niet toestaat.
      De mening van de advocaat deel ik zeker niet; ik zou proberen met goede argumenten de andere eigenaren te overtuigen dat het fysiek aanwezig zijn op één locatie geen meerwaarde heeft ten opzichte van een conference-call. iedereen kan altijd zijn of haar zegje doen. Uiteraard kun je eigenaren niet verplichten om een computer oid aan te schaffen, en moet je ook de splitsingsakte en het bijbehorende modelreglement volgen. Voor het eerste zijn oplossingen te bedenken (spreek met één van de buren af om samen te zitten), het tweede is duidelijker. Ik zie in een splitsingsakte en modelreglement geen artikel dat een conference-call niet zou mogen, maar wellicht heeft dat ook met mijn interpretatie te maken.

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.