VVE wilt niet uitkeren

 • Dit onderwerp bevat 6 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op juni 27, 20183:17 pm door .
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #7650
  rickybid
  Deelnemer

   Hoi Allemaal,
   ik zit met de volgende situatie. Ik zit in een actieve VVE wat beheerd wordt dood een extern bedrijf. We zitten daar met drie huizen in waarvan ik eigenaar ben van de bovenste twee etages. Hier zit ook een (punt) dak op. Deze had een kapotte dakgoot wat een lekkage veroorzaakte in mijn woonkamer

   Ons dak is toe aan vervanging en dit heb ik twee jaar geleden aangegeven tijdens een ledenvergadering. Hier is destijds niks mee gebeurt, behalve dat er een notitie van gemaakt is.

   Vorig jaar is, zoals gezegd hierboven, het dakgoot kapot gegaan waardoor een lekkage is ontstaan. Dit heb ik zelf laten repareren. Ik heb de vve gebeld en de situatie uitgelegd en deze waren ( op dat moment ) zeer meelevend . Hebben een expert laten komen die alles heeft nagekeken en daarna via de mail contact gehad over vergoedingen via de verzekering.

   Opeens krijg ik het verzoek van de VVE om het dak volledig te vervangen en dat er een offerte is opgemaakt voor een bepaald bedrag en of ik een eenmalige bijdrage wil leveren ( wat meer dan de helft is ) voor de vervanging van het dak.

   Door dat dit een behoorlijk bedrag is heb ik uitstel gevraagd voor de vervanging.

   Wel zou ik graag de andere zaak, reparatie van de lekkage, willen laten uitkeren door de verzekering.

   nu “chanteert” het vve kantoor mij door te stellen dat ik eerst het dak moet vervangen en pas daarna gaan uitkeren voor de schade binnen in huis. Ze zeggen dat de verzekering niet wilt uitkeren voordat het dak vervangen is. Maar door het repareren van mijn dakgoot heb ik het probleem verholpen en voldoe ik in mijn ogen aan de eisen van de verzekering.

   Ze willen nu een gesprek met mij om dit te bespreken.

   heeft iemand toevallig advies voor mij?

    

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .
   #7651
   William
   Deelnemer

    Goedemorgen,
    Hier gaan volgens mij een aantal dingen mis. Allereerst, je bent zelf deel van de VvE, samen met kennelijk twee anderen. Dat is niet een hele grote club waarin in theorie makkelijk afspraken gemaakt kunnen worden.
    Ik ga er nu even van uit dat het dak gemeenschappelijk is, dit zou je in de akte kunnen nazien. De reparatie die je hebt uit laten voeren, had dan eigenlijk door de VvE (jullie, en niet de beheerder) in opdracht gegeven moeten worden. Wellicht neemt de beheerder de taken van het bestuur volledig waar.
    Een besluit om tegen een bepaald bedrag het dak te laten vervangen, en een eventueel benodigde extra bijdrage hiervoor, kan alleen door de vergadering worden genomen. Dus je hebt ofwel de vergadering gemist, ofwel iemand is bezig een niet goedgekeurde opdracht uit te zetten.
    Bij mijn weten is overigens het herstel van een lekkage(oorzaak) nagenoeg nooit verzekerd, alleen het herstel van de gevolgschade. Je zou zelf contact op kunnen nemen met de verzekeraar om de kwestie van het wel of niet vervangen van het dak op te nemen.

    #7652
    rickybid
    Deelnemer

     Dank je wel voor je bericht.
     het klopt dat de beheerder de taken van het bestuur waarneemt.
     het herstel gaat idd over gevolg schade. Dit willen ze niet uitkeren tenzij ik akkoord ga met de reparatie van het dak.

     #7657
     William
     Deelnemer

      Dat vind ik een vreemde voorwaarde (van de verzekeraar?). Wellicht tracht men te voorkomen dat er toekomstige claims komen door het in slechte staat verkerende dak?

      #7662
      rickybid
      Deelnemer

       Volgens de beheerderder is dit een verzoek van de verzekeraar. Met idd als reden om toekomstige claims te vermijden.
       Met het repareren van de lekkage voldoe ik in mijn ogen aan de eisen van de verzekeraar en zullen er geen toekomstige lekkages plaatsvinden door de reparatie

       #7663
       William
       Deelnemer

        Tja, wat kan ik zeggen. Volgens de verzekeraar dus niet, en dat is toch de partij waar het hier om gaat. Op zich snap ik de eis, maar ik denk dat het bij voorbaat afwijzen van toekomstige claims door een ‘slecht dak’ook had volstaan.

        #7665
        Marnix
        Deelnemer

         Het is niet ongebruikelijk dat de verzekeraar niet uitkeert.
          
         Doorgaans wordt herstel namelijk pas vergoed als de oorzaak is weggenomen. Als de oorzaak een gebrekkig dak is, mag de verzekeraar verwachten dat dit eerst wordt onderhouden.
          
         Wat de beheerder (zonder vergaderbesluit) doet is misschien niet juist maar de akte verplicht het bestuur ook te handelen in geval van calamiteiten.

        7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.