Waarschuwing bij natte vloeren

 • Dit onderwerp bevat 9 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #8670
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  onze VvE heeft een contract met een schoonmaakbedrijf. Het schoonmaakbedrijf gebruikt zoveel vocht dat sommige vloerdelen uren lang nat blijven en dus naar mijn mening een gevaar vormen voor uitglijden.

  Nu vraag ik me af wie hier aansprakelijk gesteld wordt als het mis gaat. Is dat het schoonmaakbedrijf die de vloeren niet zo nat achter dienen te laten of is dat de VvE die aan moet geven dat de vloer op schoonmaakdagen nat kan zijn. Of dient doormaken  standaard in het schoonmaakprogramma opgenomen te worden wellicht, maar dat is bij ons niet gebeurd.

  Zijn er meer VvE’s die hier tegenaan zijn gelopen?

  #8671
  William
  Deelnemer

  Het droogmaken van de vloeren opnemen in het werkprogramma van de schoonmakers lost het probleem direct op toch?

  #8672
  Rob
  Deelnemer

  Dit moet toch wel in goed overleg op te lossen zijn met het schoonmaakbedrijf !?
   

  #8673
  Marloes
  Deelnemer

  Ja, dat zou je denken. De tussenpersoon van het schoonmaakbedrijf geeft aan dat vloeren nooit kleddernat achtergelaten dienen te worden. De schoonmakers hebben er echter vaak maling aan.
  Het is overigens wel een goed idee om dan het droogmaken in het programma op te nemen, dan is er echt geen risico meer.
  Blijf ik tot die tijd toch wel bezorgd over de te natte vloeren en eventuele valpartijen vooral omdat ik in rechtszaken lees dat opdrachtgever en niet schoonmaker aansprakelijk is. Maar in de eerste plaaats gun je het echt niemand dat er letsel wordt opgelopen vanwege natte vloeren
  Goed, a.s. maandag ga ik in ieder geval in overleg met de schoonmaker en probeer het daarna z.s.m. te regelen met het schoonmaakbedrijf.
  bedankt voor de feedback.

  #8674
  Bob
  Deelnemer

  Hi Marloes,
  Voor achtergrondinformatie kan je even Googlen op Kelderluik-arrest en kelderluik-criteria om te leren hoe “men” bij letselschade tegen aansprakelijkheid aankijkt.
  Zo kun je eenvoudig zelf verzinnen wat de beste oplossing is.
  Met vriendelijke groet, Bob

  #8675
  Marloes
  Deelnemer

  Hi Bob,
  Vanmiddag heb ik al wel een kort gesprek gehad met het schoonmaakbedrijf waarin nogmaals werd benadrukt dat er zodanig gedweild moet worden dat de vloer ook hierna weer zo snel mogelijk droog wordt.
  Over het droogmaken na het dweilen hebben we het nog niet gehad want dat moet gaan lopen via Bestuur of Schoonmaakcommissie (ikzelf heb een soort van informele waakhondfunctie binnen de VvE die bijspringt waar nodig is) maar gezien kelderluik criterium nr. 3 van hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn, trek ik persoonlijk de conclusie dat we het onderdeel droogmaken na dweilen dienen op te nemen ivm meerdere hoogbejaarde mensen in het pand die al niet meer goed kunnen lopen en die bij een heupfractuur in het meest ernstige geval zouden kunnen overlijden.
  ik zou het in ieder geval niet op mijn geweten willen hebben en ga de kelderluikinformatie in ieder geval doorgeven aan het bestuur en Schoonmaakcommissie.
  Weer hartelijk bedankt voor de verwijzing naar genoemde nuttige  informatie.
  vriendelijke groet,
  Marloes
   

  #8676
  Bob
  Deelnemer

  Hi Marloes,
  Graag gedaan.
  Jouw verhaal en positie in deze helemaal begrepen.
  Goed dat het schoonmaakbedrijf wordt aangesproken. Voor alle zekerheid toch maar even de tip om elke (mondelinge) interactie met het bedrijf af te sluiten met een nagestuurde schriftelijke gespreksnotitie om later “bewijs” te hebben.
  Met vriendelijke groet, Bob

  #8677
  Marloes
  Deelnemer

  Goede tip Bob, dat ga ik zeker doen.
  Wat ben ik blij dat ik dit forum gevonden heb en mensen met kennis kan raadplegen. Onze VvE staat duidelijk nog in de kinderschoenen, maar met vallen en opstaan hoop ik daar toch wat verandering in aan te kunnen brengen.
  Groet,
  Marloes

  #8678
  nico
  Deelnemer

  hi marloes, als dat vallen en opstaan dan maar niet gebeurd tijdens de natte vloeren 🙂

  #8687
  Marloes
  Deelnemer

  Hi Nico,
  heel toepasselijke opmerking 😉

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.