Waterschade appartement

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #36513
  Edward
  Deelnemer

  Ik heb in mei 2021 waterschade in mijn appartement gehad. Er zat een klein gaatje in de warm waterleiding die achter de tegels in de badkamer zit. Mijn eigen schade is de reparatie van de kapotte leiding. Mijn onderburen hadden echter ook waterschade. Ik heb tijdens de lekkage meteen de VVE gebeld en zij hebben het hersteltraject opgestart door een monteur in te schakelen.

  Pas na de reparatie kreeg ik de mededeling van de VVE dat de VVE opstalverzekering een eigen risico heeft van 1500€. Ik moest dus de rekening betalen. Ik heb daartegen protest ingediend en heb daarna niets meer van de VVE vernomen. Op 21-12-2021 kreeg ik opeens een mail van een advocaatkantoor dat ik de rekening van de reparatie volledig moet betalen. Klopt dit juridisch?

  #36752
  mako724
  Deelnemer

  Mijn gevoel zegt van wel, waterleiding in je badkamer valt onder prive zaken en dus verantwoording van eigenaar. Opstalverzekering wil wel uitkeren maar omdat eigen risico niet is betaald keren ze niet uit. De VvE gaat nu alle schade op jou verhalen.

  #36756
  DikOz
  Deelnemer

  Mogelijk, ja voor jou. Maar vermoedelijk Nee: alle kosten voor VVE.
  Als er gehakt moest worden zou je moeten kijken of gerechtelijk uitspraak/uitspraken ‘hakwek in beton voor leidingreparatie’ van toepassing is/zijn. De leidingen zijn dan namelijk vermoedelijk gemeenschappelijk, ook al stelt het modelreglement iets anders. Als gemeenschappelijk, zou de VVE het eigen risico ook moeten dragen.
  In jouw geval speelt ook nog dat de VVE het herstel heeft gedaan. Als zij niet vooraf hebben laten weten dat de kosten niet voor de VVE zijn, sta je sterk samen met het vorige argument en is mijn antwoord: kosten en risico voor de VVE.

  #36757
  DikOz
  Deelnemer

  Ik zou bijna het artikel hier “Waterleiding in betonvloer VvE: gemeenschappelijk of niet?” vergeten. Maar er is ook een uitspraak waarin ‘uitsluitende ten dienste van één appartement staat’ niet van belang is.
  Verder lijkt mij nog wel mee te tellen of die waterleiding origineel zo lag of met toestemming van de VVE is aangelegd. Zo nee, meer kans op eigen rekening.

  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 1 maand geleden door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.