Weigering aanpassing / reparatie

Tags: 

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #38201
  Patrick Berrard
  Deelnemer

   Een van onze leden weigert medewerking te verlenen aan een verbetering/aanpassing waarvoor met een grote meerderheid, 12 van de 14 stemmen, is voor gestemd. Het betreft de plaatsing van een ventilatie rooster in een raam kozijn per kamer, gaat om twee kamers. Er wordt hierbij dan een nieuw raam geplaats met een ventilatie rooster erin.
   Kan dit lid dit weigeren aangezien er met grote meerderheid is voor gestemd ?
   Dit lid was niet bij de ALV waar de stemming plaatsvond omdat hij er niet bij wil zijn, hij heeft zelfstandig het vertrouwen in het VVE bestuur en de beheerder opgezegd.

   #38203
   monaster
   Deelnemer

    Ik neem aan dat de betreffende ramen tot de gemeenschappelijk zaken behoren zoals genoemd in de Splitsingsakte. Als dat het geval is, en de ALV heeft met 3/4 meerderheid voorgestemd dan is dit een geldig besluit en kan het betreffende lid dit niet tegenhouden. Hij zal moeten toestaan dat de werkzaamheden plaatsvinden den en eventuele (extra) kosten zoals door de ALV vastgesteld moeten betalen.

    #38297
    Rene
    Deelnemer

     Wat @monaster zegt. geldig besluit, dus je bent verplicht mee te doen.
     Als hij/zij toegang weigert, dan wordt ‘t nog leuker. Dat wordt het volgens mij een vervangende machtiging halen bij de rechter. Die verleend dan in alle waarschijnlijkheid toestemming om de woning te betreden gecombineerd met een dwangsom.

     Wel een hoop werk voor wat roostertjes.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.