Welke eigenaar moet contact opnemen met aannemers

Tags: 

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #39388
  RegelAlles
  Deelnemer

   Onze VvE is 3 appartementen.
   Het balkon op de 1e verdieping is aan reparatie toe.
   Wie is verantwoordelijk voor het vragen van prijsopgaven aan verschillende aannemers?
   De eigenaar van de 1e verdieping is lui. Zijn appartement is het meest verwaarloosd. Hij woont er niet in, maar verhuurt het.
   Ik ben de Bestuurder, en doe veel voor de VvE, heb contact gehad met 40+ aannemers voor eerdere klussen (rioolbuizen, dakbeschot…), maak de functiebeschrijvingen, maak afspraken, organiseer de vergaderingen…
   Ik realiseer me dat veel hiervan in mijn eigen belang is, maar ik zou deze eigenaar eindelijk onder druk willen zetten om iets te doen, zoals een functiebeschrijving maken van zijn eigen balkon, contact opnemen met bedrijven.
   Bedankt

   #39394
   RonaldL
   Deelnemer

    Art 40.3 de administrateur zorgt voor…..
    Maar in de ALV maar volgens mij ook buiten de ALV om kunnen toch afspraken over taakverdeling gemaakt worden? Opdat niet 1 “vrijwilliger” alles “moet” doen. Of uitbesteden….

    Maar met onwillige leden is het moeilijk biertje drinken…

    #39397
    RegelAlles
    Deelnemer

     Bedankt voor je reactie.
     Als de eigenaar bericht krijgt dat zijn balkon gerepareerd moet worden, maar hij weigert contact op te nemen met aannemers ondanks dat de andere 2 eigenaren “stemmen” dat hij dat wel zou moeten doen, verschuift de aansprakelijkheid dan na verloop van tijd naar de Eigenaar versus de VVE? Stel dat de huurder door het balkon valt, waar de eigenaar maar al te graag mee wil helpen?
     Het is inmiddels 10 maanden geleden dat de Eigenaar hiervan op de hoogte is.
     Ik begrijp dat wij als VvE gaan betalen.
     Als de eigenaar niets doet en wij moeten uitbesteden aan een projectleider, kunnen die kosten dan voor rekening van de eigenaar komen?

     #39436
     Rene
     Deelnemer

      Ik had ook al even gereageert bij je andere vraag. Als hij verhuurt, probeert ‘t dan eens via de huurder. Neem contact op met de bewoner om een afspraak te maken voor een dag (Ziet er uit dat ‘t in een dag wel gebeurd is).
      Die heeft er tenslotte ook baat bij. Als die zegt, prima kom maar langs, dan heb je de afwezige eigenaar niet eens nodig.

      De aansprakelijkheid als er wat mis gaat in de tussentijd, ik denk dat je die kan weerleggen richting de eigenaar. Want jij hebt je voldoende ingespannen om ‘t in gang te zetten.
      Als hij echt laat afweten, is er ook nog een alternatief dat heet een vervangende machtiging. Maar dan moet je naar de rechter om toegang (de machtiging) af te dwingen. Een route die ik ‘t liefste niet zou bewandelen.

      #39438
      RegelAlles
      Deelnemer

       Bedankt voor je nuttige antwoorden.
       Over het algemeen wil ik gewoon dat de investeerder / eigenaar eindelijk iets, geld, tijd … investeert in zijn eigen eigendom.
       “Echter”… verder gaan.
       Nogmaals bedankt

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.