Wet Notificatieregeling uitgesteld tot 2026 (?)

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #37110
  DikOz
  Deelnemer

   Ik meen uit het BELEIDSPROGRAMMA VERSNELLING VERDUURZAMING GEBOUWDE OMGEVING te kunnen opmaken dat het wetsvoorstel “Notificatieregeling oplaadpunten VvE’s” is uitgesteld tot 2026.
   Zie tabel op pag 57 van https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2022/06/01/beleidsprogramma-versnelling-verduurzaming-gebouwde-omgeving.
   Status: consultatiereacties worden verwerkt (en dat waren er veel ook van gerenommeerde partijen)

   #37112
   DikOz
   Deelnemer

    Sorry, sorry moet 2025 zijn!

    #40209
    DikOz
    Deelnemer

     Op VVERecht staat bevestigd dat het Wetsvoorstel notificatieregeling oplaadpunten VvE’s pas voorzien is op 1 jan 2025. zie https://www.vverecht.nl/2022/10/zonder-toestemming-vve-gebouw-verduurzamen/

     Het artikel gaat overigens over verduurzaming en de VvE. Ik vind het een uitstekend en leesbaar artikel (oktober 2022 van mr. de Laat). De onderkop is echter “Een notificatieregeling blijkt minder eenvoudig dan voorgesteld”

     Wat mij opvalt, is dat de hele redenering over ‘minder eenvoudig dan voorgesteld’ ook opgaat voor de notificatieregeling oplaadpunten, althans wat daarvan nu bekend is. En die laadpunt notificatieregeling moet dan ook nog een extra risico dekken: het brandgevaar van E-auto’s in de garages als die zich onder een VvE appartementsgebouw bevindt.
     Daarbij tel ik dat een VvE zonder enorme investeringen alleen een beperkt aantal 10-15 ampère laadaansluitingen kan bieden en vaak zonder een ‘laad-garantie’ (kunnen vertrouwen op de hoeveelheid stroom die geladen gaat worden)

     Dan kom ik tot 3 conclusies:
     – dat het Wetsvoorstel notificatieregeling geen wet zal worden. (mijn conclusie!)
     – dat veilig parkeren van elektrische auto’s wel een aandachtspunt van de VvE moet zijn.
     – dat het laden van e-fietsen, e-scooters en e-scootmobiels wel een belangrijk aandachtspunt van de VvE moet zijn.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.