Wijziging posten reserveringen in boekhouding/ MJOP

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #35236
  Hein
  Deelnemer

   Begin 2020 heeft het Bestuur / de administrateur diverse reserveringsposten uit eigen beweging samengevoegd/op een hoop geveegd. Hiervoor is geen toestemming van de ALV geweest. Hierdoor worden een aantal posten zeer intransparant. Door covid heeft er in 2020 geen ALV plaatsgevonden.

   Binnen de VVE hebben een paar leden het Bestuur gesommeerd deze aanpassingen weer ongedaan te maken. Het Bestuur weigert dit en heeft aangegeven dat dit weliswaar niet zonder toestemming van de ALV mag, maar pas als de eerstvolgende ALV geen goedkeuring verleend, de correcties door te voeren. Daarbij heeft het Bestuur aangegeven in geheel af te treden.  M.i. dient de correctie zsm te geschieden, daar de de ALV anders de boekhouding niet zal mogen goedkeuren en het nieuwe bestuur met een groot probleem wordt opgezadeld.

   Klopt mijn visie??

   #35168
   Alfatrion
   Deelnemer

    Nee, de vergadering kan geen bindende instructies gegeven aan het bestuur. Het bestuur kan dus de begroting opstellen zoals zij wenst, mits ze rekening houdt met de wettelijke eisen die hieraan gesteld wordt. Bepaalde posten moeten niet bij elkaar opgesteld worden en anderen wel. Het enige wat de vergadering kan doen is het bestuur naar huis sturen en een nieuw bestuur aanstellen.
    https://legalletters.nl/2020/03/09/is-de-alv-de-hoogste-macht-in-de-vereniging/

    #35169
    Bob
    Deelnemer

     Nee, de vergadering kan geen bindende instructies gegeven aan het bestuur. Het bestuur kan dus de begroting opstellen zoals zij wenst, mits ze rekening houdt met de wettelijke eisen die hieraan gesteld wordt. Bepaalde posten moeten niet bij elkaar opgesteld worden en anderen wel. Het enige wat de vergadering kan doen is het bestuur naar huis sturen en een nieuw bestuur aanstellen. Is de alv de hoogste macht in de vereniging?

     Dit verhaal klopt niet!
     Het artikel gaat over een gewone Boek 2 vereniging.
     Een VvE is een Boek 5 vereniging en daar werkt het anders. De vergadering is daar het hoogste orgaan.
     Gequote post dus naast je neerleggen! 😉

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.