Zeggenschap nieuwkomer

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #6896
  Forma
  Deelnemer

   Ik ben sinds februari 2018 eigenaar van een appartement en daarmee dus automatisch lid van de VVE.
   Ik krijg nu te horen dat ik in de e.v. algemene ledenvergadering in april 2018 beschouwd wordt als toehoorder en niet mag meepraten over de jaarrekening 2017 en begroting 2018 en 2019. Dit omdat ik in 2017 geen lid was van de VVE.

   Pas in de algemene ledenvergadering 2019 mag ik volwaardig meedraaien als lid.

   M.i. ben ik vanaf februari 2018 als eigenaar volwaardig lid van de VVE en mag ik meepraten over alles wat zich in de algemene ledenvergadering in april 2018/aandient, w.o. de jaarrekening 2017 en begroting 2018/2019.

   Graag een reactie op bovenstaande.

   • Dit onderwerp is gewijzigd 3 maanden, 2 weken geleden door .
   #6897
   Bob
   Deelnemer

    Hi Forma,
    Wat een idioterie weer !
    Op de dag dat jouw appartement(srecht), door transport bij de notaris, jouw eigendom werd, werd je van rechtswege ook volwaardig lid van de VvE, en wel met alle lusten en lasten.
    Een vergadering van een VvE kent slechts (volwaardige en volkomen gelijke) leden, en zeker geen toehoorders, halve leden, aspirant-leden, of welke andere bestaansvorm dan ook.
    Zo’n welkom(stwoord) belooft mijns inziens niet veel goeds. Hou je haaks
    Met vriendelijke groet, Bob.

    #6899
    Beer1802
    Deelnemer

     Waarom zijn er zoveel bestuursleden binnen een vve niet bekent met de regels die er gelden?
     Denken deze mensen dat ze een stukje macht hebben? Bestuursleden verdiep je in de regels en voer beleid naar wens van de alv.
     Simpel toch?
     Groeten
     Henk

     #6902
     Rob
     Deelnemer

      Inderdaad, ongelooflijke toestand weer. 🙁
      Een bestuur met een dergelijke zienswijze snapt dus nog maar bitter weinig van een VvE.
      Henk, ik vrees inderdaad dat er nog talloze bestuurders zijn die menen boven de leden te staan, en denken meer bevoegdheden en rechten te hebben.
      Zo’n bestuur zou eigenlijk per direct ontslagen moeten worden !

      #6905
      Carla
      Deelnemer

       Wat @ Forma hier onder onze aandacht brengt, is inderdaad te gek voor woorden. Soms denk ik wel eens….’ kan het nog gekker’…..nou dat blijkt maar weer.
       De praktijk laat zien, althans hier op dit forum, dat het vaker voorkomt dat besturen van mening zijn ‘ de wijsheid in pacht te hebben’.
       Toch zou ik willen pleiten dat niet alleen de bestuurders maar ook de eigenaren zich wat meer zouden verdiepen in de regelgeving. Er zijn naar mijn waarneming nog te veel eigenaren die een houding hebben van ‘ het zal wel goed zijn, wat ze ( het bestuur ) doen.
       En ja @ Henk, het beleid uitvoeren naar de regels, daar gaat het om. Doch niet altijd naar de wens van de ALV. Want vergis je niet…..er zijn ook eigenaars/leden die ( zonder naar de regelgeving te kijken ) van mening zijn dat het bestuur moet doen wat zij zeggen/willen. En wanneer het bestuur dan wijst op hoe de hazen dienen te lopen, het bestuur het verwijt krijgt zich te veel aan de regels te willen houden.
       Ik bedoel maar…..;-)

       #6948
       dekoning
       Deelnemer

        Wat @ Forma hier onder onze aandacht brengt, is inderdaad te gek voor woorden. Soms denk ik wel eens….’ kan het nog gekker’…..nou dat blijkt maar weer. De praktijk laat zien, althans hier op dit forum, dat het vaker voorkomt dat besturen van mening zijn ‘ de wijsheid in pacht te hebben’. Toch zou ik willen pleiten dat niet alleen de bestuurders maar ook de eigenaren zich wat meer zouden verdiepen in de regelgeving. Er zijn naar mijn waarneming nog te veel eigenaren die een houding hebben van ‘ het zal wel goed zijn, wat ze ( het bestuur ) doen. En ja @ Henk, het beleid uitvoeren naar de regels, daar gaat het om. Doch niet altijd naar de wens van de ALV. Want vergis je niet…..er zijn ook eigenaars/leden die ( zonder naar de regelgeving te kijken ) van mening zijn dat het bestuur moet doen wat zij zeggen/willen. En wanneer het bestuur dan wijst op hoe de hazen dienen te lopen, het bestuur het verwijt krijgt zich te veel aan de regels te willen houden. Ik bedoel maar…..;-)

        Klopt, wat doe je als je bestuurder bent van een kleine VvE, waar de meerderheid van toeten  noch blazen weet, nooit een vergadering bijwoont en als een slechte betaler alleen zeikt als er wat te zeiken valt. Dan speel je als bestuurder zowel bestuurder als ALV…

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.