Zonnepanelen en Kleine VvE’s

 • Dit onderwerp bevat 8 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #11193
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Ik ben eigenlijk op zoek naar Kleine VvE’s (<10 app) die ervaring hebben met het aanschaffen van zonnepanelen. Is er voldoende informatie beschikbaar voor kleinere VvE’s die aan duurzaamheid willen doen, en waar ga je die informatie dan halen? Is er behoefte aan onafhankelijke informatie, en wie zou die dan moeten geven? Ik doe een onderzoek voor Milieu Centraal naar plaatsing van zonnepanelen voor kleine VvE’s. Hartelijke groet. Simon Schoonen

  #11199
  Rob
  Deelnemer

  Toevallige dezelfde Simon Schoonen als in dit artikel ?
  Citaat “… En toen kwam ik binnen en werd mij gevraagd, Simon zorg ervoor dat die heterogene groep mensen onder dat ene dak, een positief besluit nemen op de ALV voor het leggen van zonnepanelen op het dak.”

  #11202
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Zeker Rob, dat ben ik.

  #11204
  Rob
  Deelnemer

  Helaas, ik zie stichting VvE Belang eigenlijk vooral als verlengstuk van de regering dan als belangenbehartiger van VvE’s , vandaar dat ik de woorden “zorg ervoor” ook dikgedrukt had.
  Om de doelstelling van de regering te halen is het hard nodig dat VvE’s daar in gaan bijdragen en zullen de VvE’s kennelijk overgehaald moeten worden.
  “…Voor de VvE Zonnecoach is, na een zorgvuldige validatie dat VvE’s ook bereid waren om zelf te betalen voor de dienstverlening, gekozen voor VvE Belang. De belangenvereniging voor VvE’s. Op het jaarcongres op 2 december, waar VvE Belang ook haar 20 jarig jubileum vierde is het stokje overgedragen. “
  Begrijp ik goed dat VvE Belang de zonnecoach gaat overnemen, maar dat het nu niet meer gratis is?
  Zou een echte belangenbehartiger die dienstverlening ook niet GRATIS moeten doen?
  Of is dat onderdeel van het verdienmodel van deze stichting?
   

  #11207
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Hoi Rob,
   
  Ik merk dat je veel van de materie weet. Misschien goed om een keer te bellen?
  [Telefoonnummer verwijderd door redactie VvE-forum, reden : Het is gebruikers niet toegestaan om persoonlijke informatie (zoals telefoonnummers, e-mailadressen en privé-adressen) in bijdragen te vermelden.]
   
  hartelijke groet,
   
  Simon

  #11217
  Rob
  Deelnemer

  Misschien goed om een keer te bellen?

  Ik ben groot voorstander van open discussies.
  Als je iets kan melden wat voor mij van belang of interessant is dan is dat waarschijnlijk ook interessant voor andere lezers en kan je dat ook hier op het forum melden.
  Dan heeft iedereen er iets aan !
   

  #11222
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Hoi Rob,
   
  In 2018 is de VvE Zonnecoach gestart vanuit Enexis Groep. Om de dienstverlening te optimaliseren en echt aan te laten sluiten bij de wensen van VvE’s is het eerste jaar een gratis jaar geweest. Vanaf januari 2019 vraagt de VvE Zonnecoach geld voor haar diensten. In ongeveer 15 uur begeleiding wordt je door drie fasen heen geholpen. Allereerst komt er een rapport waarin het dak wordt beoordeeld en bekeken hoeveel zonnepanelen er op het dak kunnen. Ook wordt er gekeken naar het collectieve verbruik en de mogelijkheden om voor individuele appartementen zonnepanelen te plaatsen. In samensrpaak met het bestuur komt daar een voorstel uit waar ook het financiele plaatje wordt geschetst met terugverdientijd. Saldering en BTW wordt ook besproken.
  In het tweede deel gaat het bestuur samen met de VvE Zonnecoach de medebewoners raadplegen en informeren. In deze campagne worden alle vragen beantwoord (De VvE Zonneocoach heeft deze al mer dan 200 keer gehoord, en elke VvE moet de mensen in staat stellen hun zorgen en vragen te uiten).  Deze campagne wordt afgesloten met een ALV of BLV waar het voorstel ter stemming wordt gebracht.
  Tenslotte zal de VvE Zonnecoach een bestek schrijven wat het bestuur naar leveranciers van hun keuze kan sturen. Alleen nadat offertes naar het bestuur zijn gestuurd, zal de VvE Zonnecoach met een offerte beoordelingstool objectief deze offertes beoordelen. Het bestuur neemt vervolgens een besluit welke leverancier de opdracht krijgt.
  VvE Belang is al 20 jaar de grootste belangenvertegenwoordiger van VvE’s en zij hebben meegeholpen bij de ontwikkeling van het concept. Wij zijn dan ook blij geweest dat zij dit concept verder gaan uitrollen in Nederland.  Mocht je vragen hebben kun je hun altijd benaderen.
   

  #11233
  Gerard
  Deelnemer

  Een letterlijke copie van datgene wat op Linkedin als artikel staat. Had toch wat meer originaliteit verwacht.

  #11237
  Rob
  Deelnemer

  Tja, zo vraag ik me ook af wat de meerwaarde van een bijvoeging als “De VvE Zonnecoach heeft deze al meer dan 200 keer gehoord” is. Wat wil men hier nu precies mee aangeven?
  Als ik deze jubel verhalen lees vraag ik me steeds weer af of men het wel helemaal begrepen heeft.
  Oh ja, er is (helaas) maar 1 “belangen”vertegenwoordiger, dus dan ben je al snel de grootste.
   

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.