Reageer op: Tweede vergadering ontwijken door lange telling?

#10092
Bob
Deelnemer

  De werkwijze zoals die nu is gedaan geeft toch redenen voor veel discussie en niemand hier, hoe stellig of overtuigend ook, kan garanderen dat een rechter voor de volle 100% meegaat in deze wijze van besluitvorming.

  Wanneer iemand zich serieus afvraagt of het wel of niet verstandig is om een rechtszaak te beginnen hoop ik toch ook echt dat die beslissing gemaakt wordt in overleg met een echte jurist op dit vakgebied en dat diegene die beslissing niet laat afhangen van meningen op een forum.

  Het enige wat uit bovenstaande quotes duidelijk wordt is dat geciteerde tracht (doch er wat mij betreft niet in slaagt) om zoveel mogelijk afbreuk te doen aan de adviezen en overtuigingen van andere posters, nota bene zonder zelf met inhoudelijke en steekhoudende argumenten en feiten te komen.
  In de tweede quote wordt aangeraden om een echte jurist op dit vakgebied te raadplegen en weinig te laten afhangen van de (vaak (goed) onderbouwde) overtuigingen van deelnemers op dit forum.
  Kennelijk is poster vergeten dat in enige rechtszaak gemiddeld twee gespecialiseerde echte juristen tegenover elkaar staan. Geen van beide echte juristen zit echter op de stoel van de rechter, en er eindigt altijd één van de twee echte juristen op de tweede plaats op het erepodium.
  Dus ook het advies om maar een echte jurist in de arm te nemen en te horen, en dan te beslissen over enige rechtsgang snijdt absoluut geen hout. Wat mij betreft een slechts advies dus. 😉
  Ook een zogenaamde echte jurist biedt/geeft geen enkele garantie!