Reageer op: Tweede vergadering ontwijken door lange telling?

#10103
Anoniem
Deelnemer

    @ Marc, mocht je nadere stappen overwegen, tracht dan zoveel als mogelijk is, de juiste informatie te verzamelen.

    Dit is erg lastig. Zoals ik eerder aangaf heeft de rechter zich al eerder uitgesproken over het gedrag van het bestuur aangezien zij onder andere de leden voor de gek hebben gehouden. En dan mag je wellicht een goede jurist hebben als VvE maar die komt maar een paar minuten aan het woord omdat de rechter meerdere en meerdere uren uitleg wil hebben van het bestuur zelf. Immers een rechter wil ook weten hoe het nu daadwerkelijk zit.
    Feit is dat men alleen bepaalde personen is gaan opzoeken in de 1,5 uur om naar de vergadering te komen of om een open machtiging te tekenen aan het bestuur. Dit laatste is niet goed gevallen wat ik heb begrepen. Dat maakt dat een tweede vergadering wel degelijk kan uitmaken in de besluitvorming omdat daarvoor alle leden worden benaderd en niet een beperkte groep leden die worden gezocht in de 1,5 uur.
    Mijn dank in deze aan jou en @Rob voor de heldere reacties. Het is uiteindelijk een rechter die een uitspraak moet doen over situaties zoals deze. En dat is naar mijn mening niet een kwestie van geluk aangezien een rechtsgang geen letterlijke staatsloterij is.