Reageer op: Een lift leasen

#10261
Bob
Deelnemer

  Komt m.i. toch aardig overeen met een “gewone” lening en geldt hier ook naar mijn idee let op : geld lenen kost geld !

  Daar zijn we snel achter! Leasen is niets anders dan een (verbijzonderde) vorm van lenen. Je vertelt hier niets nieuws. 😉
  Heb jij misschien een beter idee voor het geval de enige lift in het gebouw moet worden vervangen op een moment dat er geen saldo is?
  Als er geen geld in kas is voor een vervanging moet de lift maar stil blijven staan tot er voldoende is gereserveerd? Los van het feit dat de VvE zal moeten herstellen/in stand houden. Met alleen maar roeptoeteren dat geld lenen geld kost komen we er niet. Dat is in elk geval geen oplossing als het kalf al is verdronken.
  De situatie (geen geld in de reserve) is helaas niet echt bijzonder in VvE-land. Dan kun je wel (blijven) roepen dat er tijdig moet (had moeten) worden gereserveerd, maar de praktijk is in het gemeen ver verwijderd van de gewenste/ideale toestand.
  De overheid dwingt niet, de mensen wensen niet uit eigener beweging te sparen of kunnen dat gewoonweg niet, en op het forum wor6st alleen maar en zeer principieel gepredikt dat lenen niet goed is. Maar andere oplossingen worden niet gepresenteerd. Schiet lekker op zo.