Reageer op: Een lift leasen

#10290
nico
Deelnemer

    Wanneer enige VvE nu een lift koopt maakt het bij een gelijk instandhoudingsconcept en onderhoudsfilosofie bitter weing uit hoe de lift op dit moment werd gefinancierd (koop/lenen/lease/….).
    Het gekozen onderhouds-, upgrade- en moderniseringstraject bepalen hoe de lift erna X jaren bijstaat, niet de financieringsvorm.

    zie het alsof je (als voorbeeld) een auto zou leasen voor zeg 20 jaar. De leaser zal echt niet de auto gedurende de 20 jaar leasen, tussendoor de auto steeds upgraden naar de laatste stand van de techniek. De leaser zorgt er gewoon voor dat de auto blijft rijden (onderhoud en eventuele reparaties).
    Zo is het ook met het leasen van een lift. De lift wordt op het moment van installeren geplaatst onder dan dan geldende Normen. Bovendien weet ik bijna zeker dat bij het aangaan van een leasecontract de Vve zeer waarschijnlijk toch een deel van de kosten zelf moet dragen, zoals montagekosten, die tegenwoordig ook niet gering zijn, nog los van eventuele bouwkundige kosten voor aanpassen liftschacht want ik denk niet dat de leaser die op zich gaat nemen, want dan is zijn verdienmodel nul of zelfs negatief