Reageer op: Parkeerplaats

#10304
Bob
Deelnemer

  Hi Jan,
  Aanvulling gezien. Tx.
  Indien het eigen terrein vanaf de openbare weg zichtbaar is zou je nog kunnen kijken wat er in de APV van de gemeente staat. Daar kunnen ook beperkingen uit voortvloeien.
  In het HR lijkt volgens jouw eerste post het verbod zich met name te richten op kampeermiddelen, en dus ook campers. Los van de grootte die van belang kan zijn (zie eerdere post) blijft een neveneffect mogelijk onredelijk en/of onbillijk.
  Veel campers zijn intern omgebouwde bestelwagens, zodat eten en slapen tot de mogelijkheden gaat behoren. Het eindresultaat kan eenvoudig zijn dat in het HR een bijvoorbeeld Fiat Ducato die is ingericht als camper niet mag, terwijl op dezelfde parkeerplek de uiterlijk identieke bestelwagen die nog is ingericht als bestelwagen wel mag worden geparkeerd.
  Mede hierdoor is en blijft naar mijn overtuiging een simpel (mogelijk niet goed gegrond) ongenuanccerd verbod op alleen maar een camper (daar zijn meerdere definities voor) mogelijk moeilijk houdbaar wanneer het tot een rechtszaak zou komen.
  Eventueel handhaven zou dus kunnen via HR als de redelijkheid en billijkheid niet worden geschaad, en alternatief is via de gemeente middels hanteren APV.
  Mag ik aannemen dat er voor de bestemming van de parkeerplaatsen zelf niets staat aangevuld als bijvoorbeeld voor stalling van motorvoetuigen, of enige andere nadere aanduiding?
  Vriendelijke groet, Bob